Weissbier med Sorachi

Hei,

Jeg har eksperimentert endel med en tysk weizen med Sorachi humle for å få frem sitronsmaken man fikk i weissbier på 80-tallet.

Er det noen som har noen tanker om når jeg burde tilsette Sorachi? Dvs det blir selvf på slutten av kokingen, men hvor sent?
 
har brygget en Saison med 100% Sorachi Ace. brukte masse sen humle å landet på ca 30IBU
svært frisk citrus aroma. likte det veldig godt i Saison.
 
Rolf IS skrev:
Hei,

Jeg har eksperimentert endel med en tysk weizen med Sorachi humle for å få frem sitronsmaken man fikk i weissbier på 80-tallet.

Er det noen som har noen tanker om når jeg burde tilsette Sorachi? Dvs det blir selvf på slutten av kokingen, men hvor sent?

Smaken er som baken......  Men jeg foretrekker sitrus smaken forran aromaen, så en plass mellom 15 og 10 min, burde gi mye smak.
 
Jeg har 3kg Pilsner og 3kg Hvete malt.. pluss 100g med Sorachi Ace Humle liggende.. Tengte dette kunne bli en god 25 Liters «American» wheat beer.. men siden jeg ikke har brygget en slik type øl med denne typen humle, så har jeg følgende spørsmål:

Hvilken gjær anbefaler dere å bruke på denne stil øl?

Hvor mange Gram humle skal jeg bruke? (Har lest litt at 50g er nok, 60 min: 15g. 15 min: 10g. 0min 15g og dryhop dag 5 med 10g )

Takk ❤️
 
Tilbake
Topp