Hei.
Jeg har nå satt mitt første brygg med BB30. En Weissbier.
En del bommerter har jeg nok sannsynligvis gjort.
Mesket sikkert med litt lav temp, 90 min med ca 65 grader. Dro opp silkaret og begynte å skylle med det samme. Ser at det står at jeg skal vente i 5 min før man begynner med skylling. Skyllet med ca 12liter, ca temp på 80 grader. Brukte vel over en halvtime på dette. Helte over 2,5dl i slengen.
Så kokte jeg greiene i 60min. Ser på forum nå at siden det er 50% pilsnermalt så burde jeg kokt i 90 min.
Kjølte ned og fylte over i gjæringsdunk, rett etter jeg kom ned under 30. Dette tok ca 20 min, Tok ikke alt grumset med over i gjæringsdunken.
Tilsatte gjær, på med lokk og ristet 5-6 ganger så det slo i lokket. Endte med 19,5 liter og en OG på 1041.
Har i dag flyttet dunken med det resultat at jeg skvulpet innholdet opp i lokket, gjæringslåsen mistet lit væske, men ikke alt.
Er det håp for dette brygget eller er det bare å slå ut i vasken?
Og jeg regner med at siden jeg har gjæringskar uten krane så kan jeg ikke ta ut prøve for å finne om gjøringen er ferdig ved hjelp av måling av FG?
Jeg har nå satt mitt første brygg med BB30. En Weissbier.
En del bommerter har jeg nok sannsynligvis gjort.
Mesket sikkert med litt lav temp, 90 min med ca 65 grader. Dro opp silkaret og begynte å skylle med det samme. Ser at det står at jeg skal vente i 5 min før man begynner med skylling. Skyllet med ca 12liter, ca temp på 80 grader. Brukte vel over en halvtime på dette. Helte over 2,5dl i slengen.
Så kokte jeg greiene i 60min. Ser på forum nå at siden det er 50% pilsnermalt så burde jeg kokt i 90 min.
Kjølte ned og fylte over i gjæringsdunk, rett etter jeg kom ned under 30. Dette tok ca 20 min, Tok ikke alt grumset med over i gjæringsdunken.
Tilsatte gjær, på med lokk og ristet 5-6 ganger så det slo i lokket. Endte med 19,5 liter og en OG på 1041.
Har i dag flyttet dunken med det resultat at jeg skvulpet innholdet opp i lokket, gjæringslåsen mistet lit væske, men ikke alt.
Er det håp for dette brygget eller er det bare å slå ut i vasken?
Og jeg regner med at siden jeg har gjæringskar uten krane så kan jeg ikke ta ut prøve for å finne om gjøringen er ferdig ved hjelp av måling av FG?