Jeg har akkurat satt mitt første brygg til gjæring, og tenkte å planlegge brygg nummer 2.
Jeg har et sett med humle og malt ekstrakt fra brygging.no. Malten er en Weyermann Dunkel (4kg) med medfølgende humle og overgjær.
I beskrivelsen i nettbutikken står det at man kan få både stout og porter fra dette settet, men oppskriften jeg fikk var veldig enkel.
Kort fortalt:
dagen før brygging kok opp 15 liter vann.
kok humlen i 3 liter vann i 60 min.
kok malt med 5 liter vann
Bland alt sammen i gjæringsspannet og tilsett gjær når temp. er riktig.
Jeg hadde håpet å brygge meg en stout på grunnlag av denne ekstrakten. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan bruke ekstrakten i en oppskrift som gir en grei stout?
Jeg innser at jeg gjerne må skaffe meg noen spesial malt, og ekstra humle typer, men i og med at jeg er nybegynner så er det greit om det ikke er for "avansert".
Jeg har et sett med humle og malt ekstrakt fra brygging.no. Malten er en Weyermann Dunkel (4kg) med medfølgende humle og overgjær.
I beskrivelsen i nettbutikken står det at man kan få både stout og porter fra dette settet, men oppskriften jeg fikk var veldig enkel.
Kort fortalt:
dagen før brygging kok opp 15 liter vann.
kok humlen i 3 liter vann i 60 min.
kok malt med 5 liter vann
Bland alt sammen i gjæringsspannet og tilsett gjær når temp. er riktig.
Jeg hadde håpet å brygge meg en stout på grunnlag av denne ekstrakten. Er det noen som har tips til hvordan jeg kan bruke ekstrakten i en oppskrift som gir en grei stout?
Jeg innser at jeg gjerne må skaffe meg noen spesial malt, og ekstra humle typer, men i og med at jeg er nybegynner så er det greit om det ikke er for "avansert".