1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Weyermann Floor Malted Bohemian Pilsner Malt

En tråd i 'Råvarer' startet av gunnark, 3 Apr 2014.

  1. gunnark

    gunnark
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg kjøpte en sekk Weyermann Floor Malted Bohemian Pilsner Malt for pilsbrygging. Har sett den beskrevet som "slightly under-modified"
    Noen som har erfaring med denne? Bør jeg legge inn en proteinrast, eller går det helt greit med ett-stegsmesking?
     
  2. Reinhard10

    Reinhard10
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesbru
    Jeg ville lagt inn en proteinrast ved 50C i 20 min.
    Jeg mesker inn med 1.5L vann ved 60C per kg malt og øker deretter temperaturen til 65-66 med ytterligere vann ved nær koketemperatur.
     
  3. Knut Inge

    Knut Inge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Namsos
    Har brygget 2 ganger med denne. Lavt enzyminnhold, trengte 90min @ 65 grader.
     
  4. gunnark

    gunnark
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har du erfaring med denne malten, og vet det er nødvendig med proteinrest? Har jo mest lyst til å slippe tostegsmesk, men jeg gjør det hvis det er essensielt.
    Jeg har sett ymse meninger på nettet om dette. Noen mener det er unødvendig. Andre sier det har mye å si for klarheten i ølet. Hører gjerne fra andre som også har erfaringer med denne malten.


    Det er jo også et tips å ta med seg. Sjekket du med jodprøve for å finne ut konverteringen?
     
  5. Reinhard10

    Reinhard10
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Nesbru
    Jeg vet at tsjekkiske bryggere alltid bruker en proteinrast enten som del av en Decoction regime eller Infusion regime.  Jeg bruker det alltid når jeg brygger Pilsner uavhengig av hvilken pilsnermalt. jeg bruker. Det øker jo ikke mesketiden noe vesentlig.
     
  6. gunnark

    gunnark
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg fant en oppskrift med denne malten på weyermanns sider. De har med en 20 minutters proteinrast, så jeg går for det. (De har forøvrig med en rast på rundt 50 grader på de fleste av oppskriftene , uavhengig av malttype)
     
  7. Knut Inge

    Knut Inge
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Namsos
    Ja, jeg sjekket med jod. Gjør ikke dette rutinemessig, men ble obs på denne sekken med malt etter en episode forrige uke.
     
  8. gunnark

    gunnark
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg sjekket underveis i meskinga, jeg også. Det var klar forskjell mellom 60 og 90 minutter på jodprøven. Virker som swnnw malten trenger en noe lenger mesketid.
     

Del denne siden