Wheat og Wheat flour

Hei,
sitter og kikker på noen oppskrifter, blant annet Riptide fra Brewdog og Bateman's XXXB Bitter.
I Riptide står det at det skal være Wheat, mens i Bateman's skal det være Wheat flour.
Er det likt her, eller er det tenkt en wheat malt variant for Riptide og vanlig hvetemel for Bateman's?
 
Må vel være ikke-maltet hvete begge deler. Visste ikke at en kunne brukte mel. Vil ikke det kunne plugge hele mesken? Kanskje det står "flour" bare for å understreke at det er umaltet? Mulig andre vet mere her?
 
Mel? Det høres ut som en NEIPA ingrediens... :p

I Roger Protz's The Real Ale Almanac fra 1991 så står Bateman's XXXB Bitter (OG 1.048 - 5% ABV) oppført med:

72% Pipkin Pale Ale Malt
7.5% Crystal malt
2.5% Wheat
18% Invert sugar

Challenger og Goldings whole hops.

Tror nok ikke dette er hvetemel man snakker om her, men maltet hvete. I gamle dager brygget Britene med knust umalted hvete... Er det det samme som hvetemel? I såfall er dette nok en ting Britene gjorde hundrevis av år før Æmmisene "fant det opp"... :D
 
Sist redigert:
Er det ikke rimelig å anta at det er valset hvete det er snakk om? Den er jo pregelatinisert, og kan brukes uten noe forkoking eller tull. Andre alternativer er puffet hvete og "torrefied wheat" - de to er ikke helt det samme.

Skal du bruke hvetemel. må du vel koke grøt først:)?
 
Tilbake
Topp