Uten egentlig å kunne svare på spørsmålet ditt, tror jeg cidergjær vil funke fint.
Utfordringen med graf er smaken eplesaften (eller cider'n) bidrar med, og her tror jeg en cidergjær kan bidra positivt.
Jeg brukte Safale US-05 på min Dark Tower Graf (13,5 liter Rimi eplejuice + 5,5 liter vørter).
Neste gang kommer jeg til å tilsette en Malo-lactic blend etter gjæringen, i et forsøk på å runde av kantene fra cider'n. Jeg kommer også til å gå for en 50/50 eplesaft/vørter, samt kutte ut både Smoked Malt og Roasted Barley.
Ideelt vil jeg også erstatte Rimijuice med noe av langt bedre kvalitet...
Så langt første og eneste forsøk på graf.
OG 1067
FG 1010
Colour: 77 EBC (Black)
Bitterness: 15 IBU
Maris Otter Pale Malt 5 EBC 500 g
Crystal Malt 145 145 EBC 250 g
Special B 230 EBC 350 EBC 250 g
Cara-hell 25 EBC 25 EBC 200 g
Wheat Malt 3 EBC 300 g
Smoked Malt 6 EBC 6 EBC 200 g
Roasted Barley 1100 EBC 300 g
Dry Wheat Extract 8 EBC 1000 g
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 78 degrees for 5 minutes.
East Kent Golding 4.4% alpha 35 g 60 minutes
Hallertauer Mittelfruh 5% alpha 35 g 5 minutes