Gjorde et søk på forumet og der er det flere som har brukt den ser jeg. Lav FG er visst vanlig. Håper inderlig yen ikke er i slekt med Belle. Vil ikke ha den damen i bryggeriet mitt.Nei, har ingen erfaring.
Men man mistenker at den er i nær familie med Belle
så noen forholdsregler bør man vet ta.
Har brukt 3711 og Belle mye. Vesentlig lavere utgjæring på 3711. Har forsåvidt aldri hatt problemer med noen av dem.
Artig og god artikkel, men står ikke noe der om at 3711 er beslektet med Belle Saison..??Wyeast sier den er "extremely attenuative". Jeg har aldri brukt den, så jeg skal ikke ha noen mening om den er like rå som Belle, som jeg et par ganger fikk under 1.000.
Jeg har ingen definitiv kilde på at de er den samme. Men begge skal visst være fra brasserie Thiriez. Dette er liksom en av sånne "sannheter" som sirkulerer på nettet, og som etter hvert virker "troverdige".
Synes dette virker rimelig: http://allaboutbeer.com/brasserie-thiriez/
De fleste vil vel ikke få problemer, om de er omhyggelige med reinholdet. Men har du uflaks og får det, er det ikke helt lett å bli kvitt svineriet igjen.
Absolutt ikke, det er en finfin saison-gjær for dem som liker det tørt. Har brukt den 2-3 ganger, og man havner fort på 1.002-3. Kan muligens motvirkes noe om man mesker på f.eks. 67-68 grader. Ikke noe smittefare om man bare vasker som normalt.Artig og god artikkel, men står ikke noe der om at 3711 er beslektet med Belle Saison..??
Ble litt interessert her nå - skal brygge med 3711 neste helg.
Har jeg grunn til å være urolig..?
Artig og god artikkel, men står ikke noe der om at 3711 er beslektet med Belle Saison..??
Ble litt interessert her nå - skal brygge med 3711 neste helg.
Har jeg grunn til å være urolig..?
Så du anbefaler ikke å ha rent sukker i et brygg med denne gjæren..?Absolutt ikke, det er en finfin saison-gjær for dem som liker det tørt. Har brukt den 2-3 ganger, og man havner fort på 1.002-3. Kan muligens motvirkes noe om man mesker på f.eks. 67-68 grader. Ikke noe smittefare om man bare vasker som normalt.
Tenker at jeg lager en oppskrift som jeg har brukt før - med sukker.. og mesk på 63 grader.Du vil iallefall få flere estere hvis du bruker rent sukker. Folk har laget saisons med 3711 og sukker i årevis..Men du må kanskje ta noen valg i mesken for at det ikke skal bli knusktørt i verste fall.
Jeg har etterhvert droppet sukker i saison. Det blir for tørt etter min smak.Så du anbefaler ikke å ha rent sukker i et brygg med denne gjæren..?
Dette er jo en ganske vanlig ingrediens i en saison..
Jeg tror dette kommer til å gå helt fint..!Hmm, skulle lest denne tråden før jeg brygga med 3711 ser jeg... ble 4,5% sukker i min, brewersfriend sier FG på 1.012 men jeg kan altså anta at den kryper en god del under? Mesketempen er jeg usikker på fordi jeg oppdaget mot slutten at min digitale tempmåler ikke var kalibrert, planen var i allefall 67c. Enten det ellers så er kokepunkt for vann i Bodø 118c. OG var forøvrig 1.055.
Jeg har ofte 5% carapils og 5% biscuit i mine saison (og Belgisk Blonde), i tillegg til ca 10% hvete..Jeg brukte 7% carapils og syntes det hjalp på munnfølelsen ihvertfall.
Men fikk lite skum. Det bruset godt da jeg skjenket i, men la seg veldig fort. Noen tips til forbedring der? Karbonerte med 7g/l.
Jeg brukte 7% carapils og syntes det hjalp på munnfølelsen ihvertfall.
Men fikk lite skum. Det bruset godt da jeg skjenket i, men la seg veldig fort. Noen tips til forbedring der? Karbonerte med 7g/l.