Yuletide oppskrift

Er det noen som har denne oppskriften? Så den ble linket til for en uke eller to siden her på forumet men klarer ikke å finne igjen linken.
 
Prøv å Google. Lettere enn å søke i forumet her. Kommer opp mange treff på norbrygg forumet der.
 
Er det noen som har denne oppskriften? Så den ble linket til for en uke eller to siden her på forumet men klarer ikke å finne igjen linken.

Denne du tenker på? :

Bryggselv Yuletide Ale Gahr Ed.
25 liter
OG: 1067-70
FG: 1018-22
IBU: 45 (Noonan)

5,15 kg Thomas Fawcett pale malt, 5,3 EBC
500 g Thomas Fawcett amber malt, 90 EBC
400 g Thomas Fawcett caramalt, 30 EBC
400 g Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC
100 g Thomas Fawcett chocolate malt, 1175 EBC
300 g Billingtons molasses sugar (mørkt brunt sukker, mørkere enn muscovado)

54 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 60 min.
25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 15 min.
25 g East Kent Goldings, pellets, 6,4 %, 2 min.

¼ ts ingefær, malt, 2 min. (kan sløyfes)
5 g indiske korianderfrø, malt, 2 min. (kan sløyfes)
¼ ts allehånde, malt, 2 min. (kan sløyfes)
10 g ferskrevet appelsinskall, 2 min. (kan sløyfes)

Gjærnæring, 15 min.
Klaringsmiddel, 15 min.
Gjær: WLP002, 028, 013, WY1318, Nottingham dry, Safale S-04
Mesking: 65 °C i 60 min., 77 °C i 5 min. Ev. 66 °C i 90 min.
Koking: 90 min.
Gjæring: 17-20 °C i 14 dager, lagring på 4-15 °C i anslagsvis 8 uker. Kan drikkes før og tåler mye lengre lagring.
 
1/4 ts revet ingefær, det var jaggu ikke mye! Får man noe smak av det i det hele tatt?
Hva! Krydder i oppskrift fra Gahr? Han som anbefaler å bruke Ingenting når noen spør om kryddermengde i juleøl. Hva blir det neste?
 
Tilbake
Topp