Cider for første gang

Skal brygge en eplecider for første gang, håper å få litt hjelp herfra:)

Har Mangrove M02 Cidergjær. Tanken er å kjøpe 25 liter Eplejuice på butikken samt ha i noe pærejuice.
Dette har vel vært prøvd ut før, noen som har noen tanker om fremgangsmåten?
 
Juice i gjæringskar, hiv oppi rehydrert gjær og kanskje litt gjærnæring.
Denne blir TØRR, hvis du ikke gjør tiltak. Prøvde det samme med eplejuice fra Rema (grønn "murstein"). Ble drikkbar etter søtning med Lerum eple-/pæresaft.
 
Juice i gjæringskar, hiv oppi rehydrert gjær og kanskje litt gjærnæring.
Denne blir TØRR, hvis du ikke gjør tiltak. Prøvde det samme med eplejuice fra Rema (grønn "murstein"). Ble drikkbar etter søtning med Lerum eple-/pæresaft.
Tenkte å søte med noe for å ikke få den for tørr. Fun ligth eller tilsvarende.
Har lest at noen har hatt i sukker i starten, synes det høres ut som litt overkill?
 
Litt mindre tørr - og den var ekstremt tørr.... Maltodekstrin gir også en fyldigere smak. Den var opprinnelig veldig spinkel
 
Når tilsetter du Maltodekstrinen? Etter gjæring? Med sukker for karbonering på flaske og maltodekstrin for smak/sødme samtidig?
 
Opprinnelig tilsatte jeg to biter med karboneringsdrops. Har nå tilsatt 2gr. Maltodekstrin per 0,5L og 2, 4 og 6 drops ekstra...
0821b5feaf00dd0c2e07f1a05fcaba62.jpg
 
Tilbake
Topp