Jeg tipper at den bøtta ser litt anerledes ut nå? Ganske typisk syn kort tid etter man har fyllt opp gjæringsspannet og får med seg første og siste rest fra koket ( om man tilter kjelen).
Om du bruker hevert for direkte fylling på flasker eller fat vil du få med en del av dette. Jeg pleier da bare å tømme gjæringsspannet ved å helle det forsiktig over på nytt spann. Gjærkaka vil som oftest ligge urørt igjen. På fat funker dette fint, men ved flasking så kan du få med såpass lite gjær at ettergjæringa går svært tregt.
Ser mye bedre ut i dag. Ingenting å bekymre seg for som dere sier
Ser mye bedre ut i dag. Ingenting å bekymre seg for som dere sier
De fleste bekymringene blir det aldri noe av.
Ja,, enn det....Men tenk på all den usmaken det bunnfallet kan forårsake, da - rent teoretisk. Og det kan han jo ikke vite hvordan blir før ølet er ferdig.
Hvor mye Whirlfloc brukte du? På en typisk 20-25 liters batch er ofte en kvart til en tredjedels tablett nok. En hel tablett kan gi mye "fluff". (Basert på erfaring med Protafloc, men regner med at det er det samme med Whirlfloc.)
Ellers så slutter jeg meg til rådet om å la vørteren stå en times tid for bunnfelling etter den er ferdig nedkjølt før overføring til gjæringskar.