Whirlpool + Trübstopper + tid + kjøling = ?

nanoTAPP

Administrator
Jeg trenger noen råd... :)

Jeg har i begynnelsen av hva bryggeteorien skriver om kjøling av vørter fått forståelsen at det skal gjøres med så rask nedkjøling som mulig og over i fermenter. (Sett bort fra de tilfeller man har "hopstand" m.m.) Dette begrunnes med fare for infeksjon og mulig DME dannelse hvis det ikke overføres raskt.

Nå har jeg skaffet meg en Trübtrapper til min Grainfather for å forsøke få bort trub i filter og vørter, slippe hopspider, for bedre utnyttelse av humleoljer.

Jeg leser om flere som gjør dette, men finner lite teori om det. Da begynner tankene om prinsippene i teorien å jobbe litt mot meg i hode.

Hva skjer hvis jeg setter opp dette tilfelle :
  1. Før kok har nådd full tid, Trübtrapper senkes nedi kjelen, kokes litt og kjelen skrus av.
  2. Whirlpool med drill i 10 minutter, la den virke i 10-15 minutter.
  3. Start pumpe og overføring til fermenter.
Er det større fare for infeksjon ved at temperaturen synker over den tiden, ubalanse i humlesammensetning (lenger kontaktpunkt for humle), DME dannelse, evt. andre reaksjoner hvis jeg gjør dette ? eller kan jeg motvirke det på noe vis? eller er det helt greit?
 
Jeg trenger noen råd... :)

Jeg har i begynnelsen av hva bryggeteorien skriver om kjøling av vørter fått forståelsen at det skal gjøres med så rask nedkjøling som mulig og over i fermenter. (Sett bort fra de tilfeller man har "hopstand" m.m.) Dette begrunnes med fare for infeksjon og mulig DME dannelse hvis det ikke overføres raskt.

Nå har jeg skaffet meg en Trübtrapper til min Grainfather for å forsøke få bort trub i filter og vørter, slippe hopspider, for bedre utnyttelse av humleoljer.

Jeg leser om flere som gjør dette, men finner lite teori om det. Da begynner tankene om prinsippene i teorien å jobbe litt mot meg i hode.

Hva skjer hvis jeg setter opp dette tilfelle :
  1. Før kok har nådd full tid, Trübtrapper senkes nedi kjelen, kokes litt og kjelen skrus av.
  2. Whirlpool med drill i 10 minutter, la den virke i 10-15 minutter.
  3. Start pumpe og overføring til fermenter.
Er det større fare for infeksjon ved at temperaturen synker over den tiden, ubalanse i humlesammensetning (lenger kontaktpunkt for humle), DME dannelse, evt. andre reaksjoner hvis jeg gjør dette ? eller kan jeg motvirke det på noe vis? eller er det helt greit?

Faren for utvikling av infeksjon er sterkt overdrevet. Og DSM dannes ikke under 70 grader.
 
Tilbake
Topp