
Ølet er fortsatt litt "grønt" men ikke mange dagene siden jeg tørrhumlet og fortsatt på tank til karbonering så det vil gå seg til
OG 1.030, FG 1.026, 0,5% ABV. 27 IBU. 13EBC teoretisk, men blir lysere pga dårlig utbytte
Malt til 23 liter før tapping
2,5 kg Jærmalt Vienna
0,3kg Jærmalt Munich
0,3kg Caramunich 1
0,3kg Bjørns Havregryn Store
Meskes @ 86°C, 30min. Dette gir dårlig utgjæring og dårlig utbytte, ca. 60%
Tilsetninger
0,27kg Maltodextrin - for fylde, øker OG fra 1.026 til 1.030
50ml Glyserol - for sødme, gjæren lager ikke nok glyserol selv når den gjærer så få punkter
8,2g Natriumsitrat - for å få totalt 100ppm Natrium. Gir fylde og smaker samtidig mindre salt i forhold til bordsalt/NaCl
Humle
5g Simcoe 14,3% @ 60
20g Callista 4,2% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Centennial 10,1% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Chinook 12,5% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
65g Amarillo 10,6% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
pH
pH justeres til 4,5 etter kok. Siden gjæren ikke gjærer så mange punkt så drar den heller ikke pH nok ned
Gjær
SafAle S-33, 1 pose (spiser ikke maltotriose = dårlig utgjæring)