PetterL
Norbrygg-medlem
I mitt oppsett har jeg da 28 liter pre-boil, 24 liter etter 1 time kok, 23 liter etter nedkjøling.Hvor mye har du til kok?
Og tenkte selv og fate, vill det bli noe problem tenker du?
Fat går aldeles fint
I mitt oppsett har jeg da 28 liter pre-boil, 24 liter etter 1 time kok, 23 liter etter nedkjøling.Hvor mye har du til kok?
Og tenkte selv og fate, vill det bli noe problem tenker du?
Natriumsitrat? Bruker det først og fremst i Mac’ ‘cheese’n, jegØlet er fortsatt litt "grønt" men ikke mange dagene siden jeg tørrhumlet og fortsatt på tank til karbonering så det vil gå seg til
OG 1.030, FG 1.026, 0,5% ABV. 27 IBU. 13EBC teoretisk, men blir lysere pga dårlig utbytte
Malt til 23 liter før tapping
2,5 kg Jærmalt Vienna
0,3kg Jærmalt Munich
0,3kg Caramunich 1
0,3kg Bjørns Havregryn Store
Meskes @ 86°C, 30min. Dette gir dårlig utgjæring og dårlig utbytte, ca. 60%
Tilsetninger
0,27kg Maltodextrin - for fylde, øker OG fra 1.026 til 1.030
50ml Glyserol - for sødme, gjæren lager ikke nok glyserol selv når den gjærer så få punkter
8,2g Natriumsitrat - for å få totalt 100ppm Natrium. Gir fylde og smaker samtidig mindre salt i forhold til bordsalt/NaCl
Humle
5g Simcoe 14,3% @ 60
20g Callista 4,2% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Centennial 10,1% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Chinook 12,5% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
65g Amarillo 10,6% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
pH
pH justeres til 4,5 etter kok. Siden gjæren ikke gjærer så mange punkt så drar den heller ikke pH nok ned
Gjær
SafAle S-33, 1 pose (spiser ikke maltotriose = dårlig utgjæring)
Jeg pasteuriserer ikke og det har gått helt fint til nå alle gangerNeste brygg blir nr. 200.
Startet i 2016.
Har gått å tenkt lenge på hva jeg skal brygge.
Vært innom alt av øltyper og vinglet hit og dit til jeg kom på den ene typen som jeg egentlig har tenkt lenge på å brygge.
Nemlig.......(Trommevirvel)
Et alkoholfritt øl !
Jepp. Det blir det.
Skal prøve noe ala det Petter gjorde sist.
Men Natriumcitrat ? Hvor kjøper en det i nærmiljøet ?
Sikkert ikke på Rema.
Brewshop har, men da må jeg vente litt til jeg får samlet sammen til en bestilling med fri frakt.
Så var det med pasteurisering.
På flaske går det greit tror jeg. Det har jeg prøvd før. Men på fat ?
Ser for meg et Corneliusfat med montert varmeelement i lokket og en termowell montert i øl ut .
Og så flushe med gass inn mens lokket blir skiftet.
Eller la lokket bare bli stående.
Det er vel ikke så ofte en pasteuriserer øl.
Kunne egentlig stått i Byggeplan tråden, men synes egentlig det passer her slik at det blir enklere for andre (f.eks. meg) å finne tilbake til informasjon.Men nå har jeg sporet av denne tråden.
Hvordan blir munnfølelsen/fylden til ølet?Ølet er fortsatt litt "grønt" men ikke mange dagene siden jeg tørrhumlet og fortsatt på tank til karbonering så det vil gå seg til
OG 1.030, FG 1.026, 0,5% ABV. 27 IBU. 13EBC teoretisk, men blir lysere pga dårlig utbytte
Malt til 23 liter før tapping
2,5 kg Jærmalt Vienna
0,3kg Jærmalt Munich
0,3kg Caramunich 1
0,3kg Bjørns Havregryn Store
Meskes @ 86°C, 30min. Dette gir dårlig utgjæring og dårlig utbytte, ca. 60%
Tilsetninger
0,27kg Maltodextrin - for fylde, øker OG fra 1.026 til 1.030
50ml Glyserol - for sødme, gjæren lager ikke nok glyserol selv når den gjærer så få punkter
8,2g Natriumsitrat - for å få totalt 100ppm Natrium. Gir fylde og smaker samtidig mindre salt i forhold til bordsalt/NaCl
Humle
5g Simcoe 14,3% @ 60
20g Callista 4,2% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Centennial 10,1% @ Dip Hop 77C, 1h
40g Chinook 12,5% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
65g Amarillo 10,6% @ Tørrhumle etter gjæring v/ 15C for å unngå hop creep
pH
pH justeres til 4,5 etter kok. Siden gjæren ikke gjærer så mange punkt så drar den heller ikke pH nok ned
Gjær
SafAle S-33, 1 pose (spiser ikke maltotriose = dårlig utgjæring)
Når tilsettes dette?50ml Glyserol - for sødme, gjæren lager ikke nok glyserol selv når den gjærer så få punkter
8,2g Natriumsitrat - for å få totalt 100ppm Natrium. Gir fylde og smaker samtidig mindre salt i forhold til bordsalt/NaCl
Jeg finner ikke dette på Brewshop, så enten er det ute av sortimentet eller så er jeg dårlig til å lete.Natriumcitrat ? Hvor kjøper en det i nærmiljøet ?
Sikkert ikke på Rema.
Brewshop har, men da må jeg vente litt til jeg får samlet sammen til en bestilling med fri frakt.
Når tilsettes dette?
Jeg finner ikke dette på Brewshop, så enten er det ute av sortimentet eller så er jeg dårlig til å lete.
Har laget et utkast til oppskrift på Belgisk Blonde med T-58 som i liten grad skal spiser maltotriose.
De har det ikke lenger.Når tilsettes dette?
Jeg finner ikke dette på Brewshop, så enten er det ute av sortimentet eller så er jeg dårlig til å lete.
Har laget et utkast til oppskrift på Belgisk Blonde med T-58 som i liten grad skal spiser maltotriose.