Maltutvalg i butikkene

Finn Berger

Moderator
Hvem har hva?

Trådopprettelsen er egentlig motivert av at jeg er opptatt av hva som til enhver tid er mulig å få tak i lokalt. Og for meg er det da snakk om Strømmen hjemmebrygg.

De har nå et godt utvalg av spesialmalt, og særlig fra Simpsons. Men ellers er basismalt spesielt interessant, for jeg er ikke helt der at jeg bestiller sekker på nett. Og basismalt er det akkurat nå veldig tynt med på Strømmen. Så jeg sendte et spørsmål om hvodan det lå an med nye forsyninger, og fikk (som vanlig) et raskt og hyggelig svar:

Hei!

Muntons har vært forsinket (IGJEN). Vi håper at det er på plass i dag, senest i morgen.
Det har gått hardt utover Weyermann pilsner-sortene våre.
Hvis alt går etter planen får vi inn Muntons basemalt, litt påfyll av whitelabs denne uken, og mer Weyermann Floormalted Pils, Premium Pils og Barke neste uke.


Så da lysner det. Så lenge jeg får pilsmalt fra Weyermann og pale ale-malt fra Muntons, er jeg helt happy. Pilsmaltet fra Muntons er forresten helt utmerket, også - og egentlig trur jeg ikke jeg ville være i stand til å kjenne særlig forskjell på øl laget av det og øl brygga på Wyermann-malt. Men litt snobb må det være lov å være:). Ellers er Muntons Planet Pale Ale Malt blitt en kjær venn. Trur egentlig ikke jeg trenger Maris Otter når jeg har det. Men igjen ... :).
 
For oss i siddisland så har Bryggøl pilsmalt fra Viking og Jærmalt samt Weyermann Eraclea. Pale malt har de også fra Viking og Jærmalt samt Crisp Maris Otter.
 
Jeg kjøpte Muntons både pils og Maris otter da jeg var der sist. Hadde ikke tenkt så nøye gjennom det på forhånd, og ble rammet av akutt gjærrighet da jeg fikk spørsmålet om hvilken. I etterkant har snobben i meg angret på at jeg ikke gikk for noe annet :D men til syvende og sist tror jeg ikke egentlig jeg merker forskjell.
 
Ta det opp med dem.

De har bare denne: https://www.homebrew.no/natrud-gård/102961/jærmalt-pilsner-natrud-salome-2-row--hash-202

En sekk koster 1500-, og jeg skulle være veldig overbevist om at dette er dobbelt så godt som det Weyermann lager før jeg kjøpte det.
Der er de på ingen måte konkurransedyktige. En ting er utvalget en annen ting er pris.

Ølbrygging tar ca 1100,- for en sekk fra Jærmalt.
LiteBrygg det samme, de selger også Malteriet hvor en sekk koster ca 900,-
Brewshop selger Bonsak og en sekk koster en god tusenlapp.
 
Der er de på ingen måte konkurransedyktige. En ting er utvalget en annen ting er pris.

Ølbrygging tar ca 1100,- for en sekk fra Jærmalt.
LiteBrygg det samme, de selger også Malteriet hvor en sekk koster ca 900,-
Brewshop selger Bonsak og en sekk koster en god tusenlapp.
Kommer norsk malt under tusenlappen skal jeg overveie det. 900 er greit. Men jeg testa et pilsbrygg med Bonsakmalt en gang, og det blei så vidt jeg kunne bedømme hverken bedre eller dårligere enn med annet malt jeg har brukt.

De finere nyansene må jeg nok overlate til folk med mer følsom gane enn det jeg er ustyrt med:).

Det jeg har litt tru på, er at det er forskjell på spesialmalt - og særlig at det er forskjell på ferskt og gammelt. Det er veldig tydelig når du tar en liten munnfull og tygger godt. Ferskt Simpsonmalt er utrulig godt:). Så der har jeg ingen motforestillinger mot å bruke litt penger - eller mot å hive det som har blitt liggende for lenge.
 
Tilbake
Topp