Nylig innhold av Arcticjan

  1. Arcticjan

    Korona og minstegebyr

    Heihå Som innehaver av statlig tilvirkningsbevilgning og kommunal skjenkebevilgning har jeg gjort meg opp noen ekstra tanker omkring koronasituasjonen relatert til ølbrygging. Nå er jeg forsåvidt en veldig liten ølprodusent (under 1.000 l pr år) men dog, da har alle gebyrer jeg må betale ekstra...
  2. Arcticjan

    Ibrewmaster 2......krise!

    Jeg betaler gladelig årsgebyr for ett program som funker like bra eller bedre enn ibrewmaster, og ihvertfall hvis jeg får konvertert over batchene/oppskriftene. (Fikk heldigvis til å laste ned de fra en gammel telefon jeg hadde som ikke hadde nye iosen). Dessverre må nok alt «inventory» og...
  3. Arcticjan

    Ibrewmaster 2......krise!

    flere her som bruker ibrewmaster 2? . Jeg har brukt den de siste 3-4 år , men har ikke hatt den aktiv sist måned. Nå får jeg ikke åpnet den, og på hjemmesiden står det at den ikke er tilgjengelig lenger!! Hjelp! Jeg har alle mine oppskrifter der, og har de ingen andre steder. Noen som vet...
  4. Arcticjan

    Økning av ABV ved karbonering med sukker?

    Kanskje veldig dumt spørsmål, men: som dere sier da ved 7g sukker pr liter, flaskekabonering, øker abv ca med 0.4%. Hvis da ølen før er 5.0%, blir den da 5.4%, eller er det bare at den øker med 5% (5/100)x100.4 = 5.02% ???
  5. Arcticjan

    Karbonering når man flasker med beergun fra fat

    Okay, takk for svar :-). Jeg vet ikke hvorvidt pakningen på beergun tetter 100%, men det er litt rart at ølet rinner tilbake , ettersom spruten står ut fra innløpsslangen på toppen av beergun hvis jeg kobler den av ;-). Ja gassen hentes fra samme regulator, så det er nok forklaring på at trykket...
  6. Arcticjan

    Karbonering når man flasker med beergun fra fat

    Jeg sliter nå innmari med beergun, og er for treg til å skjønne hvorfor. Først kommer det en del skum i slangen, men etterhvert blir det rent øl...å det er flott.. Men når jeg på neste flaske skyter co2 i flasken, går ølet i slangen tilbake til fatet, sånn at når jeg starter å fylle, kommer det...
  7. Arcticjan

    Bær i øl.

    Vel det fungerte ihvertfall, ølet klarnet opp :-). Men det ble uansett for mye slurry, for slurrymengden går over krana/uttappinga. Bra det er bare ett eksperiment, for jeg tror det blir vanskelig å få tappet mye av dette uten å få med ripsrester . Å så blir det for ille å slå ut all slurryien...
  8. Arcticjan

    Noen som bruker fenikkelfrø i øl?

    Korianderfrø og karve: Jeg bruker litt av dette i min engelsk bitter, men jeg har kokt krydderet sammen med sukkerlaken før flasking.mnå tenkte jeg å prøve å ha det i vørteren, anslagsvis de siste 5 min av kok. Men da er spørsmålet mitt; bør jeg "bagge" kryddrene? Jeg er litt redd for at...
  9. Arcticjan

    Bær i øl.

    Ok, men da mener du sukkeret i selve enzympulveret?, for selve ølet er nok utgjøret for lenge siden ;-). Jeg tenkte ev å tappe på fat for karbonering, å da er det kanskje ikke fullt så farlig om alt sukkeret er helt oppbrukt?.
  10. Arcticjan

    Bær i øl.

    Jeg har fått tak på pectic enzyme (zymex), men er veldig usikker på hvordan jeg skal bruke det. På pakken står det 4-8g pr kg frukt i 12timer ved 20grader. Men skal jeg da bare ha pulveret i gjæringskaret, å så tappe direkte etterpå? Ps jeg har googlet noe , men klarer ikke helt å finne klart...
  11. Arcticjan

    Bær i øl.

    Da har mine to forsøk på batcher med rips fått stått i 2.5 mnd, en pale å en belgisk witt. Sistnevnte smaker veldig spennende. Men begge er ekstremt uklare. Jeg kokte ikke bæra, men var dum nok til å mose dem i foodprosessor (jeg leste ett sted at jeg skulle bruke pure, å da trodde jeg det var...
  12. Arcticjan

    Bær i øl.

    Et annet spørsmål; hvordan skal en få til å beregne adv/alk når en tilsetter bær etc i sekundærgjÆring?
  13. Arcticjan

    Bær i øl.

    Heihå, hvor fikk du tak på nøgnes saisonoppskrift? Tenkte jeg også skulle prøve den med rips ;-)
  14. Arcticjan

    JK 10 SJ1 - Wit Jul - Arne M. Aurlien og Fredrik A. Martinsen (Trondheim)

    Ja det løste seg etterhvert. Jeg lot den stå, og da begynte sakte men sikkert sg å gå ned. Da den var på 1.011 valgte jeg å flaske. Leste litt mer om gjæret nå etterpå (3944) og ser at den lager visstnok en veldig skumtopp tidlig i gjæringen...akurat som skjedde med meg. Jeg brygger en annen...
  15. Arcticjan

    Hvordan er vannet der du brygger?

    Har du lenk til denne artikkelen? Jeg finner den ikke
Topp