Nylig innhold av BrewDerp

  1. BrewDerp

    St. Bernhardshund - null karbonering.....

    Korkene er fine og tette. Flasket en ipa med noen av de samme korkene samme dag og de er bra karbonert.
  2. BrewDerp

    St. Bernhardshund - null karbonering.....

    Har det samme problemet med Kinn vintervarmer. US-04 OG 1.090 FG 1.020 tilsatt to sukkerbiter på 0.5 og en på 0.33 null kullsyre. Er det bare å vippe av korkene og tilsette litt mer karboneringagjær?
  3. BrewDerp

    Erfaringstråd for Brewzilla Robobrew 65L

    BS Hasle som kverner. Spesifiserer hvilken maskin jeg skal brygge på
  4. BrewDerp

    Erfaringstråd for Brewzilla Robobrew 65L

    Jeg har noen brygg på min BZ65 nå og synes alltid jeg får for dårlig utbytte. Havner ofte 0.10 poeng under på OG hver gang. Det jeg har merket også er at jeg sliter med stuck mash, selv med risskall i mesken og venter 20-30 før jeg starter sirkulering. Synes også at røret i midten av meskerøret...
  5. BrewDerp

    Brewzilla 65 kort overflow pipe

    Venta 1.5 time sist. Kom ikke under da heller
  6. BrewDerp

    Brewzilla 65 kort overflow pipe

    De siste bryggene har ikke malten sunket så langt ned at toppen av røret har syntes. Har også brukt godt med risskall for å bedre sirkulasjonen. På brygg med mindre matmengde venter jeg alltid med å skru på pumpa
  7. BrewDerp

    Brewzilla 65 kort overflow pipe

    Jeg har en Brewzilla 65 som jeg er veldig fornøyd med bortsett fra en liten ting. Når jeg mesker med mye korn (14kg+) sliter jeg med at malten kommer over overflow røret i midten av maltrøret. Når det skjer sliter jeg med å få sirkulert skikkelig (har det ikke åpen om malten er over røret)...
  8. BrewDerp

    Kva står øvst på lista di over brygg du har lyst til å brygga?

    Har et heksebrygg uten like på tapeten. Litt usikker på maltsammensetingen men tenker 70% pale malt 10% caramel 10% biscuit malt En haug med risskall og brunt sukker 4 bokser med gresskarpure i mesk hallertau på 60 og 5 min for IBU på 14 ca også tilsette pumpkin pie (allehånde, kanel...
  9. BrewDerp

    Kjøling av vørter uten vann ??

    Hvordan gjør man det med tanke på IBU når man bruker no chill metoden?
  10. BrewDerp

    Ufrivillig overkarbonering

    Husker jeg hadde en belgisk trippel (husker ikke gjær) men den ble mer og mer karbonert over tid. Og til slutt stod den som tvinna tau i taket. Men smaken var fortsatt upåklagelig. Siste flaska hadde stått over et år og det lille som var igjen var uten usmaker. Lurt flere ganger på hva det kan...
  11. BrewDerp

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Så bra! Var ikke så lett å finne noe på den rundt om. Den har stått og gjæret 6 dager på 15 grader og har gått fra 1.045 til 1.012. Får de hvor langt den gjærer ut. Mesket på 64 grader
  12. BrewDerp

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Noen som har erfaring med Lalleman sin Köln gjær?
  13. BrewDerp

    Brewzilla kok...

    Tror jeg ville sendt en Mail til de du kjøpte den av. Jeg står ute å brygger nå i -1 grad og bra med vind og her fosskoker det
  14. BrewDerp

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Vil ølet utvikle en annen smak en ved å lagres på 15 grader? Eller går prosessen bare raskere?
  15. BrewDerp

    Kan vi snakke om Kölsch?

    Jeg har 15 grader i boden min på denne tiden av året så det passer fint for å gjære, men hvor viktig er det å lagre flasket/fatet øl kaldt? Hva er forskjellene på å lagre på 15 vs 4 grader? Har ikke kjøling til en batch.
Tilbake
Topp