Nylig innhold av Chris L

  1. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Ofte vil det smake og lukte litt papp... Og av og til litt "støvete".
  2. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    At det er forskjell i farge, kan jo tyde på oksidering, da oksidasjon ofte gjør fargen mørkere (I vin og brennevin i alle fall, med fare for at dette også er kontroversielt...).
  3. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Hehe. Det hadde jo vært artig. Hvem vet? Meget mulig jeg driter på draget, men da har vi i alle fall oppklart det inntil videre... Jeg snakker først og fremst om flasker og det hadde i så fall vært best å teste flasker ettersom jeg selvfølgelig også mener at samme øl gjerne oppleves ganske...
  4. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Ok, jeg er med på at sliten gjær nok ikke er den eneste grunnen til at bryggerier tilsetter ny gjær ved ettergjæring. Men jeg kjenner til flere tilfeller der det har blitt hevdet at resultatet er mer forutsigbart hvis man tilsetter ny gjær og tilfeller der man har fått ujevn karbonering og stor...
  5. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Det er i alle fall et veldig omdiskutert tema. Jeg har lest sterke meninger begge veier... Jeg står imidlertid på mitt! Hehe. ;)
  6. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    "Kunstig karbonert champagne er det vel knapt noen som har smakt? Det må da være mer helligbrøde enn ei CO₂-flaske på et CAMRA-møte." Jeg skrev musserende vin, ikke Champagne. Champagne er en strengt regulert AOC som ikke tillater annet enn "Methode Traditionelle" som nettopp er flaskegjæring...
  7. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Det kan nok være paraleller der til lagring av vin, f.eks. Vin på magnumflasker modnes tregere enn vanlige flasker ettersom det er dobbelt så mye vin, men like stor mengde luft i halsen. Er det helt fritt for O2 i tanken, vil nok den eldes tregere enn flaskene. Har det derimot sluppet til litt...
  8. C

    Ujevn kvalitet på flaske vs fat

    Er nok en del som vil være uenig i det. Dette er jo veldig gammelt nytt ved produksjon av musserende vin f.eks.. Flaskegjæring gir mindre bobler som igjen gir en mer kremete mousse, noe som resulterer i en noe mer kremete og fyldig munnfølelse. Dette er vel egentlig ganske gammelt nytt i...
  9. C

    Hvordan koble opp Ranco dual stage temperaturkontroller for 240v?

    Yup. Tenkte det var det, men var ikke helt sikker og vil ikke sette fyr på kåken. Har snakket med Ranco og de bekreftet det samme. Tusen takk!
  10. C

    Overkarbonering

    Jada det gjør de! Eller vi... Jeg jobber der sjæl. ;)
  11. C

    Nøgne Ø Porter

    Fuggles er jo kongehumla av britiske mørke ales, men den gir et veldig jordlig og litt krydret preg, mens Northern Brewer gir mye mer urter og et hint av røde bær, synes jeg.
  12. C

    Plastsmak

    Er nok fenoler, dvs en villgjærinfeksjon. Hvor i prosessen den har dukket opp er imidlertid et annet spørsmål. Steriliser, steriliser og steriliser mer... Og vær forsiktig med å ha bøtta åpen når du f.eks. tapper flasker og med å ha et vindu åpent i samme rom. Særlig om sommeren da det er mye...
  13. C

    Overkarbonering

    Jeg ville årna noen vinesker med skillevegger på polet. Flaskebomber kan være livsfarlig. Jeg hadde en og da jeg kom inn var det glass i absolutt jele rommet! masse skarpe splinter overalt. Er man i nærheten når det skjer, kan jeg fort se for meg at et øye eller i værste fall en pulsåre ryker...
  14. C

    Bunnfall i flasker?

    Kan jo gjøre som gutta i Champagne og ettergjære oppned slik at gjæren samles i halsen, dyppe halsen i flytende nitrogen slit at bunn(topp)fallet fryser. Så er det bare å jekke flaska og så popper gjæren ut! :) Litt upraktisk til hjemmebrygg kanskje...
  15. C

    #2 2008/05 - APA - Små Vesen (Espen)

    Fredrik J: Nei, jeg har ikke fått eksperimentert no mer med den oppskriften, men kanskje det er på tide å ta den frem igjen... Det forrige ble et veldig bra øl, men var nok ikke så close til Little Creatures.
Tilbake
Topp