Nylig innhold av Dav Aas

  1. Dav Aas

    Rosiner i øl

    Prøver å få liv i en gammel tråd. Har dere noen tanker om hvor mye rosiner jeg burde tilsette i secondary i en imperial stout? Evt. hvis jeg lager en mix av dadler og rosiner, hvor mye av hver? Holder det å la det stå på rosinene/dadlene i et par uker?
  2. Dav Aas

    Tørrhumling – kan jeg stikke om til to kar?

    Smart :) Takk! Jeg bør vel stikke om til nytt fat med sukkerlake før jeg tapper på flaske?
  3. Dav Aas

    Tørrhumling – kan jeg stikke om til to kar?

    Jeg har en batch på 17-18 liter som jeg har lyst til å lage to versjoner av, en med Amarillo og en med 50-50 Amarillo og Simcoe. Er det noe problem å stikke batchen om til to kar i stedet for ett? Eller vil det bli for lite gjær til å danne kullsyre når jeg flasker ølet? Jeg må vel stikke det...
  4. Dav Aas

    Kommersielle oppskrifter (fra bryggeriene)

    Hei! Har et par spørsmål til Tank 7-oppskriften som ble postet i denne tråden for flere Herrens år siden. (Se nedenfor) "Rest for 50 minutes" – betyr det at man skrur av kokeplata/-elementet (i mitt tilfelle på en Grainfather) og lar mashen hvile i 50 min før man skrur opp temperaturen...
  5. Dav Aas

    Varierende OG?

    Vil OGen variere etter hvilken del av vørteren man måler? Og er det i så fall stor forskjell? Det ble liggende igjen vørter i gryta (Grainfather) da jeg hadde overført alt til bøttene, og målte den. Ble litt usikker på om denne har en høyere tetthet og OG enn resten av vørteren siden den ligger...
  6. Dav Aas

    Dumt å vaske imperial stout-gjær?

    Jeg hadde planer om å vaske gjæra til en imperial stout jeg skal flaske i kveld, men så så jeg en kommentar om at man ikke burde vaske gjær etter en imperial stout. Er det fordi den allerede er tynt for mye siden den har gjæra en imp.stout? Lønner det seg å kjøpe ny gjær? Imp.stouten jeg tenkte...
  7. Dav Aas

    Gjærstarter

    Brygg selv anbefaler å la vørteren stå ett døgn i kjøleskapet. Trenger man det? Jeg har også fått tips om å bare la starteren stå og snurre på magnetrøreren i ca 48 timer og la den hvile i noen timer før jeg dekanterer og pitcher den i vørteren etter brygging. Altså uten å la den stå i kjøleskapet.
  8. Dav Aas

    Gjærstarter

    :) Ok.
  9. Dav Aas

    Gjærstarter

    Mener du at jeg ikke trenger de 0,5 litrene med ekstra vørter eller at jeg ikke trenger å dekantere de før jeg pitcher det?
  10. Dav Aas

    Gjærstarter

    Jeg slenger meg på denne tråden med et spørsmål. Jeg skal følge metoden som Brygg selv anbefaler, hvor jeg lager 0,5 liter med vørter og tilsetter forkulturen noen timer før pitching (altså etter jeg har hatt starteren stående på en magnetrører i 24 timer og i kjøleskapet i 24 timer). To...
  11. Dav Aas

    Magnetrører fra Velp Scientifica – erfaringer?

    Har noen prøvd denne? http://www.maltmons.no/products/magnetrorer-3liter
  12. Dav Aas

    Magnetrører fra Velp Scientifica – erfaringer?

    Takk for innspill! Så da er hverken den fra Bryggselv eller Brewshop verdt å kjøpe, med andre ord. Hva slags magnetrørere bruker dere andre? Eller lager dere startere uten?
  13. Dav Aas

    Magnetrører fra Velp Scientifica – erfaringer?

    Har noen erfaring med denne magnetrøreren som selges på Brewshop? Den er litt billigere enn den hos Bryggselv, også inkludert porto, og virker litt mer profesjonell og sikker. Den hos Bryggselv ser man overalt ellers, med andre logoer på, og da er det vel kanskje et Kinaprodukt...
  14. Dav Aas

    Grainfather Beersmith profil

    Jeg har lyst til å skalere ned en oppskrift fra 23 til 15 liter til brygging på Grainfatheren min. Holder det da å bare klikke på "Scale recipe" i Beersmith og plotte inn 15 liter, eller må jeg endre på flere variabler? Jeg har allerede skalert oppskriften min til Grainfatheren (23 liter) i forkant.
Tilbake
Topp