Prøver å få liv i en gammel tråd.
Har dere noen tanker om hvor mye rosiner jeg burde tilsette i secondary i en imperial stout?
Evt. hvis jeg lager en mix av dadler og rosiner, hvor mye av hver?
Holder det å la det stå på rosinene/dadlene i et par uker?
Jeg har en batch på 17-18 liter som jeg har lyst til å lage to versjoner av, en med Amarillo og en med 50-50 Amarillo og Simcoe.
Er det noe problem å stikke batchen om til to kar i stedet for ett? Eller vil det bli for lite gjær til å danne kullsyre når jeg flasker ølet? Jeg må vel stikke det...
Hei!
Har et par spørsmål til Tank 7-oppskriften som ble postet i denne tråden for flere Herrens år siden. (Se nedenfor)
"Rest for 50 minutes" – betyr det at man skrur av kokeplata/-elementet (i mitt tilfelle på en Grainfather) og lar mashen hvile i 50 min før man skrur opp temperaturen...
Vil OGen variere etter hvilken del av vørteren man måler? Og er det i så fall stor forskjell?
Det ble liggende igjen vørter i gryta (Grainfather) da jeg hadde overført alt til bøttene, og målte den. Ble litt usikker på om denne har en høyere tetthet og OG enn resten av vørteren siden den ligger...
Jeg hadde planer om å vaske gjæra til en imperial stout jeg skal flaske i kveld, men så så jeg en kommentar om at man ikke burde vaske gjær etter en imperial stout. Er det fordi den allerede er tynt for mye siden den har gjæra en imp.stout? Lønner det seg å kjøpe ny gjær?
Imp.stouten jeg tenkte...
Brygg selv anbefaler å la vørteren stå ett døgn i kjøleskapet. Trenger man det?
Jeg har også fått tips om å bare la starteren stå og snurre på magnetrøreren i ca 48 timer og la den hvile i noen timer før jeg dekanterer og pitcher den i vørteren etter brygging. Altså uten å la den stå i kjøleskapet.
Jeg slenger meg på denne tråden med et spørsmål.
Jeg skal følge metoden som Brygg selv anbefaler, hvor jeg lager 0,5 liter med vørter og tilsetter forkulturen noen timer før pitching (altså etter jeg har hatt starteren stående på en magnetrører i 24 timer og i kjøleskapet i 24 timer).
To...
Takk for innspill!
Så da er hverken den fra Bryggselv eller Brewshop verdt å kjøpe, med andre ord.
Hva slags magnetrørere bruker dere andre? Eller lager dere startere uten?
Har noen erfaring med denne magnetrøreren som selges på Brewshop?
Den er litt billigere enn den hos Bryggselv, også inkludert porto, og virker litt mer profesjonell og sikker. Den hos Bryggselv ser man overalt ellers, med andre logoer på, og da er det vel kanskje et Kinaprodukt...
Jeg har lyst til å skalere ned en oppskrift fra 23 til 15 liter til brygging på Grainfatheren min.
Holder det da å bare klikke på "Scale recipe" i Beersmith og plotte inn 15 liter, eller må jeg endre på flere variabler?
Jeg har allerede skalert oppskriften min til Grainfatheren (23 liter) i forkant.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.