Nylig innhold av Frank gjengstø

  1. F

    Rabattkoder for medlemmer 2021

    I he ikkje fått rabattkoder selv om giro er betalt for lenge siden og telefonnummeret mitt ligger i hypersys
  2. F

    Birger Eriksen-dagen

    Applauderer alle som klarer frivillige inntak av ymse chili. Gitt opp etter 10 års forsøk på å like denne grusomme grønnsaken, og alle dens semi-grusomme slektninger i diverse fargesprakende forkledninger.
  3. F

    Dårlig utgjæring med Sigmund Voss Kveik

    Sigmund Voss kveik- med forbehold om at det er Gjernes kveik har alltid gått lavere med meg. Prøve meske litt lavere kanskje. Kan hjelpe på med mye gjærnæring da kveiken trenger dette mer en tradisjonell ølgjær er Min erfaring. Treng generellt litt mer pleie. Liker seg dårligere enn vanlig gjær...
  4. F

    Gjæringstemperatur Saflager W-34/70

    Dratt den opp til 15 grader uten nevneverdige feil i smaken, men muligens mer flaks enn noe annet. 12-14 skal nok gå bra ved pitching av nok gjær. Men gå lavt å hold den lavt. Berre kjedelig å gjære den høyere å bomme. Sett den på 10 å glem den i 3 uker. (Skulle ønske i kunne gjøre det selv)
  5. F

    Naturlig karbonering på boks og bunnfall

    Ved naturlig karbonering vil det alltid legge seg sedimenter på bunnen. Hvor godt disse legger seg vil variere med gjærtype, sedimenter overført til flaske/boks og lagring. En flaske med gjær og sedimenter som blir hellt over i en flaske etter 2 uker lagring vil slippe lettere en en som har...
  6. F

    OSLO Kveik.

    Farmhouse yeast registry Her er en liste iallefall som lars har laget
  7. F

    OSLO Kveik.

    Kjørt den opp til 11 uten problemer. Virket ikke som det var et problem da den karbonerte på flaske rimelig fort etter flasking og
  8. F

    Birger Eriksen-dagen

    Tror de fleste som er nybegynner som meg leter litt først etter svar da lista for å spør ligger litt høyere. Fort gjort å ikke finne svaret på det en leter etter hvis en er ny og da
  9. F

    Birger Eriksen-dagen

    Ka finlesingen vise i OG?
  10. F

    Tråden for dumme spørsmål.

    Uten å være en fasit så tror jeg det beste er fryser. Klem ut luft, og frys humlen. Holder best på alfasyren da etter det jeg har lest uten at jeg har noen artikler å vise til. Er vel en generell enighet om at den taper seg fortere i høyere temperaturer og utsettelse for oksygen.
  11. F

    Birger Eriksen-dagen

    Ganske uenig med deg i det da det meste som blir diskutert her er bryggteknisk. Noen militære og nasjonalistiske elementer er å forvente, men de er ganske langt imellom for en post som er oppkalt etter Birger Eriksen etter min mening. Det bryggtekniske løftes frem med forsvinnende lite av både...
  12. F

    Birger Eriksen-dagen

    Fant først denne tråden for 2 dager siden, og har lest denne tråden med iver siden da. Har dermed ikke rukket å handle inn for å delta, men brygget en batch two captains for i det minste kunne føle jeg har markert dagen- samt vise solidaritet med de trauste få som har gjennomført. Viktog tanken...
  13. F

    Karbonering.

    Det tilføre nokkå iallefall.. syns ølet karbonert på flaske er rundere på smak, og har fyldigere kropp. Slik e det hver gang så kan ikkje være tilfeldig
  14. F

    Karbonering.

    Nei men asso.... 19 liter på fat og 3-4Lpå flaske, og munnfølelsen på de 2 et helt forskjellig. Flere som har smakt øket litt har sagt det samme. Kan ikke bare være meg? Karboneringnivå å temp omtrent helt likt
  15. F

    Karbonering.

    har lest meg gjennom det som finnes av tråder her på forumet, men har fortsatt ikke fått et svar jeg er tilfreds med. Har brygget i omlag 6måneder, og stresset med å kjøpe fat og CO2 for det var best.. var lykkelig når kunstig karbonering fungerte perfekt, men har siden før jeg leste det på...
Tilbake
Topp