Nylig innhold av Frode_jo

  1. F

    Brygge med store mengder mais

    Takker for svar. Det er ikke gluten som er problemet, men noen karbohydrater som finnes bl.a. i korn. Så da utgår Clarity ferm som quick-fix. Har du lyst til å dele Corona-oppskriften din Brede?
  2. F

    Brygge med store mengder mais

    Takker for svar. Det er ikke gluten som er problemet, men noen karbohydrater som finnes bl.a. i korn. Så da utgår Clarity ferm som quick-fix. Har du lyst til å dele Corona-oppskriften din Brede?
  3. F

    Brygge med store mengder mais

    Hei. Jeg har sannsynligvis utviklet en eller annen form for intoleranse for kornprodukter (doh!!), og kan for tiden ikke drikke øl (dobbelt-doh!!!). Nå begynner jeg å få skikkelig lyst på en øl, og det blir jo ikke bedre av at jeg fortsatt brygger og dermed blir øl-lageret større og større. Nå...
  4. F

    Stegmesking - Belgisk Blond (Speidel 50l)

    Brede, blir Leffe-klonen lik originalen? Har du lyst til å dele oppskrift. Jeg har laget Jamils Leftys Blonde fra Brewing Calssic Styles, og jeg syntes ikke den liknet veldig...
  5. F

    WLP800 i annet enn pils

    Fint, da tror jeg at jeg kjører på og ser hvordan det blir. Tenk å skulle kaste all den fine gjæra...
  6. F

    WLP800 i annet enn pils

    Hei. Jeg har brygget en pils med wlp800, og denne er snart klar for flasking. Jeg synes det er litt synd å kaste all denne fine lagergjæren, så jeg lurer på om jeg skal vaske gjærkaka og bruke denne på nytt et par ganger. Først i en vienna lager og deretter i en munich dunkel. Vil det bli helt...
  7. F

    Bestille poste restante fra Sverige

    Tar opp en gammel tråd – beklager det. Er det noen som har bestilt poste restante i det siste? Lar det seg fortsatt gjøre? Går det også til Årjäng?
  8. F

    Brygging av lager

    Forresten, bra oppklaring mhp. langringstemperatur, Nøkling. Takker.
  9. F

    Brygging av lager

    Jeg er klar over at det finnes noen hurtiggjæringsmetoder, men jeg hadde nå uansett tenkt å gjære i fire uker.
  10. F

    Brygging av lager

    Ja, det var jo det jeg tenkte i utgangspunktet. Stikke om og lagre før flasking. Problemet da er at når man stikker om og lagrer i kanskje flere måneder er det neppe så mye gjær igjen til å karbonere flaskene. Så da må man begynne å tilsette ny gjær ved flasking. Hadde jeg skulle tappet ølet på...
  11. F

    Brygging av lager

    OK, da blir det flasking og karbonering før lagring. Jeg har det ikke travelt, så ølet må gjerne gjære i fire uker. Så da gjærer jeg ført kaldt, typisk ti grader eller noe slikt i et par uker, deretter øker tempen noe i noen dager for en diacetylrest og så kjøler det ned til ti grader igjen slik...
  12. F

    Brygging av lager

    Hei. Jeg skal i gang med mitt første lagerøl, og selv om jeg har lest til øyet blir stort og vått (og halsen tørst) har jeg noen spørsmål om gjæringen. Så vidt jeg har skjønt går det omtrent sånn: Lager en gjærstarter på vanlig måte, denne gjæres i romtemperatur og kjøles deretter ned før den...
  13. F

    Bryggertabber

    Da var det på tide med en nye post i denne tråden.  :( Skulle koke starter her om dagen, og gjør som jeg alltid gjør, nemlig koker starteren rett i pyrex-kolben på kokeplata. I samme øyeblikk som det begynner å koke hører jeg et knepp, og kolben sprekker i en fin sirkel rundt bunnen. Tre liter...
  14. F

    Kran fra Biltema

    Det ser ut til at det er samme gjenging likevel. Jeg skrudde alt sammen med makt, og det gikk for så vidt sammen og ble tett. Vet ikke helt om jeg får dette fra hverandre igjen, men den tid den sorg…
  15. F

    Kran fra Biltema

    Hei. Kjøpte bordgjennomføring og kran fra Biltema i dag for å montere kran på min HLT. Begge er 1/2", men jeg har problemer med å få skrudd bordgjennomføringen inn i kranen. Det går et par omdreininger, og så er det stopp. Virker nesten som om de er forskjellig gjenget. Er det andre som har hatt...
Topp