Kjøleskap til gjæring?
Hei der folkens. Jeg er på utkikk etter et kjøleskap som rommer typ 1 stk gjæringsbøtte (Bryggselv). Ser på en del forskjellige modeller, samt Finn.no. Er det noen som har god erfaring med modeller som passer?
Det er jo litt spesifikke krav til størrelse med typ interne...
Jeg har en split batch med saison (Wallonian farmhouse og WLP 565) stående og putre på primary for tiden, og der har jeg planer om å ha i noen frosne bær som ble plukket tidligere i år.
Jeg har lest litt på forumene her og det er litt forskjellige spredte erfaringer med bruk av bær i øl, og det...
Har fått inntrykk av at det fort blir svovel om man ikke lar den rydde litt opp etter seg (kilde). Men ser for meg at jeg ikke gir den mer enn 2-3 uker før jeg flasker. Og du har rett at hefeweissen er mer eller mindre ferskvare. I følge det jeg har lest så forsvinner både banan og nellikspiker...
Hm. Jeg får se hva som er mulig. Jeg kan redusere tempen litt under romtemp, ved å tilsette kaldere vann i ny og ne. Men det blir jo i intervaller. Har inntrykk av av gjær liker stabilitet, så usikker på om det å bounce mellom 18-20 er å foretrekke.
Takker for tilbakemelding.
Jeg har fått tak i en Wyeast 3068 med produksjonsdato 31 aug, noe som gir en estimert viability på 60 milliarder celler.
Her gir Braukaiser og C.White temmelig forskjellige resultater
Braukaiser 1 liter starter på stir plate. 60 -->204
C. White 1 liter starter på stir...
Har prøvd å lese meg opp på brygging av tysk hveteøl, og det virker som at fermenteringstemperatur (jo varmere jo mer banan/estere/fenoler), gjærmengde (om man underpitcher så stresser man gjæren og den lager mer banan/estere/fenoler) og mengde oksygenering (ved lav oksygenering så stresser man...
Hepp. Jeg prøver å registrere en juleøl med tilsetninger (en imperial stout) og er litt usikker på hvordan dette skal registreres?
Jeg ser du kan velge 13B krydret øl under "Klasse og øltype"
Men under "Hvilken øltype er ølet basert på" så er det eneste tilgjengelige valget "13F: Klassisk norsk...
Argh. Hadde tanker om å vente til 1 Oct med å melde meg inn for å snike med meg 2016 i samme slengen. Virker som det er en god del interessante artikle der inne.
Leker med tanken om å bruke 100% brett fermentering i en batch med Lacto syrnet Berliner Weisse, og jeg har noen tanker rundt dette som jeg lurte på om noen på forumet har erfaring med.
Av hva jeg har lest meg til så kan man forvente: (Kilde)
At man trenger noe mer gjær enn vanlig. Det ser ut...
Det er på tide å begynne med sur-øl. Etter å pratet en god del med både Pierre Tilquin og representanter fra Bryggselv på den meget vellykkede Vill og Syrlig festivalen i Oslo, så har jeg planer om å prøve bakterier i gjæringskarene. Og siden jeg ikke er tålmodig nok til å lagre en Lambic i 1-3...
På vårt første forsøk på å lage en pils så klarte vi å fryse den ned i løpet av de første 24timene etter at vi hadde puttet den på gjæringsfatet. Temperaturkontrolleren vi hadde til å kontrollere temperaturen i fryseren resatte seg ved et strømbrudd, og fryseren gikk dermed over på normalmodus ...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.