Nylig innhold av Johnohod

 1. J

  Skummer over

  Eg har hatt et ganske lignende problem, men en pale ale, og en brown ale. Når man åpner korken, så skummer det til dels kraftig over, men ingen usmak på ølet. Løsningen var rett og slett tid. La de stå noen uker til, så roer det seg kanskje. Mine øl smakte i alle fall supert!
 2. J

  Mesking med BiB

  Eg bruker en kjele som er liten nok til å sette inn i steikeovnen. Setter ovnen på ca. 65 °C, og da holder temperaturen seg veldig fint i mesken. Man må bare ha riktig "strike"-temperatur på vatnet, og røre godt når man har oppi malten.
 3. J

  Hvordan få av etiketter på Nøgne Ø flasker

  Eg bruker en stålsparkel og varmt vatn til etiketten. Den kjappaste løysinga eg har funne uten å kjøpe kjemikalier.
 4. J

  Kva er greia med klar vørter?

  Ja, det med å koke kornrester har eg ikkje tenkt så mykje på, det er kanskje et poeng. Eg har allid opplevd problem med tanniner trur eg, men det er vel greitt å unngå. Bunnfallet legger seg vanligvis i gjæringskaret likevel, så eg dumper alt frå gryta oppi.
 5. J

  Kva er greia med klar vørter?

  Eg ser at mange som mesker blir veldig glad og fornøgde viss dei får klar vørter. Eg bryggar i bag, så vørteren min er langt frå klar. Men ølet mitt blir jo klart likevel. Er det egentlig noken fordel med å ha klar vørter får en setter til gjøring? Blir det bedre øl? Går eg glipp av noke?
 6. J

  Partial Mash -BIAB

  Eg har gjordt akkurat det noken ganger, og det funker helt fint. Det einaste "problemet" er at du må regne med er å bruke meir humle i forhold til om du hadde kokt 20l. Når du blander ut med vatn, så får ikkje du utnytta humlen like godt, og du må bruke litt ekstra. Eg bruker beercalc til å...
 7. J

  Nytt bryggeri

  Hvordan i all verden foregår denne hundeluftingen ... >:D?
 8. J

  Solgt! 3 vinmonopol kasser med flasker

  Hvor mange flasker er det i en vinmonopol-kasse?
 9. J

  Oppgradering av utstyr

  Eg tømmer bare alt i gjæringskaret, får klart øl likevel. Men eg bruker humleposer, så det er lett å plukke ut humlen. Funker fint med pellets og. Trub legger seg vel bare i bunnen av gjæringskaret?
 10. J

  Søker oppskrifter for små batcher /gjæringskar

  Det er bare å ta de oppskriftene du finner, gjøre om målene  til prosent. Så kan du regne om. F.eks viss du har en oppskrift til 20l, så tar du 1/4 del av ingrediensen for å lage 5l. Trur ikkje det er meir komplisert enn det.
 11. J

  Bytte ut HLT, meskekar og kjele mot BIAB pga plassmangel

  Nei Det er bare å ha en bakebolle e.l. som du kan holde under / legge posen med malt i når du flytter den for å skylle e.l. Null søl hos meg.
 12. J

  5 liters fat. Er det noe?

  Trur ikkje prisen er særlig mykje høgare enn 3 partyfat og tappesystem(?)
 13. J

  5 liters fat. Er det noe?

  Sannsynligvis, men den linken funker heller ikke  :) Men det er tap-a-draft eg meiner ja. Virker som et bedre system.
 14. J

  5 liters fat. Er det noe?

  Har hørt andre si at den store ulempen er at de ikke holder seg noe særlig etter åpning, så du må drikke deg gjennom fatet samme kveld du åpner det. Men disse er kanskje et bedre alternativ, kjenner en som er fornøyd med de...
 15. J

  Lett og lyst begynnerøl

  Bruker samme mengde. Merker ingen forskjell, men eg skviser posene med ei stålskei når eg tar de ut.
Topp