Nylig innhold av KO

  1. KO

    Øldommerkurs høsten 2015

    Bergen. Jeg kan også være behjelpelig med kurslokaler her. -- Kjell Ove vibrygger.no
  2. KO

    Bryggertabber

    En av de første gangene med Speidel: Vi hadde varmet vannet, og begynt å fylle på med malt. Da vi hadde fått oppi nærmere 10kg malt begynner plutselig vannet i maltrøret å stige og renne over. Med masse malt. Full panikk, trekke ut strømmen for å stoppe det hele. Vi hadde selvfølgelig glemt å...
  3. KO

    Fløien IPA

    Enste grunn til At Brann er i første divisjon er selvfølgelig at de ville vise at det er dritlett å rykke opp i tippeligaen igjen. (7 fjell lager forøvrig veldig god øl) Sent fra min E6553 via Tapatalk
  4. KO

    Noen som har laget braggot?

    Har noen oppskrifter der jeg bruker honning og malt. En ingefærøl og en weissbier. Funker bra begge to, men vet ikke om jeg kan kalle det Braggot.
  5. KO

    Rensing av tappesystem.. Hvor ofte?

    Sprayer kranen med starsan, evt skyller den først dersom jeg vet den blir stående mer enn en uke eller to. Skyller gjennom med pbw og starsan når fatet er tømt. Jeg har fatene og kranene stående i kjøleskapstemperatur, så det skal en del til før det blir mugg e.l. på kranen.
  6. KO

    Antipodisk IPA

    Nemlig. Antipodisk: føttene peker den andre veien
  7. KO

    Antipodisk IPA

    Tenkte jeg skulle kjøre en bryggedag til helgen. Ideen er å kjøre en ganske enkel ipa med Pale og cara -malt, og New Zealandsk humle. Nærmere bestemt Pacific Jade og Wakatu. OG 1061 og IBU ca 65. Er det noen her som har erfaring med disse humletypene, og eventuelle innspill? Selv har jeg brukt...
  8. KO

    Testing

    Hei
  9. KO

    Bjørkesevje i øl

    Vurderer også å kjøre med litt bjørkeskudd på et vis. Kanskje ganske enkelt bruke dem som "aromahumle" siste 2-3 min av kok. Er det noen som har erfaring med dette?
  10. KO

    Bjørkesevje i øl

    Jepp, med tanke på den utgjæringen man kan få med WLP6788 kan Nelson være et godt valg. (Og man kan kanskje kalle det noe nærmere en Belgisk sterkøl enn barleywine.) Mine tanker var å kanskje gå for en enkel nobelhumle som saaz, ja. Man må tenke litt.
  11. KO

    Bjørkesevje i øl

    Det blir nok å sette en Barley/Birch wine om kun kort tid nå. Har foreløpig 40-50 liter bjørkesaft som er blitt kokt inn til sirup etterhvert, så når jeg har nok til meskevann også skal det brygges :D Planlegger å bruke WLP6788 NORWEGIAN FARMHOUSE ALE til gjæring. Vurderer også å lage avtrekk...
  12. KO

    Berlinsk grønnsakssuppe

    Et fint eksempel på denne er Sourdough fra Wild Beer Company. Som navnet indikerer er dette også brygget på en surdeigskultur. Ifølge dem selv dreier det seg om en nærmere 60 år gammel kultur fra et gammelt bakeri like i nærheten av bryggeriet.
  13. KO

    Fra flaske til fat?

    Har hatt samme problem, og har da hatt hell med å fylle fatet med CO2 før flaskene helles oppi. (CO2 er tyngre enn luft... for å si det litt unøyaktig)
  14. KO

    Kurs i Usmaker

    Jeg er gjerne med.
  15. KO

    Hvorfor 4,75%?

    Jaja, er man først i nerdemodus så får man vel trøste seg med at det ikke er noe absolutt krav at alkoholstyrken i butikkøl skal være i.
Tilbake
Topp