Nylig innhold av Kristoffer J

  1. Kristoffer J

    Bryggmaker

    Etter min mening har Katla den beste kundeservicen.
  2. Kristoffer J

    Oppgraderer terassebryggeriet. Maks temp på mesk?

    Jeg ville absolutt ikke brukt hageslanger til å transportere vørter mellom meskekar og hermscoil. Bruk noe som er foodgrade ved høye temperaturer f.eks silikonslanger
  3. Kristoffer J

    4 Corneliusfat 19L ønskes kjøpt

    Er interessert i 4 fat i Oslo om det blir bestilling
  4. Kristoffer J

    Party cooler til gjæring?

    Jeg ble inspirert av Ivar E, men gikk for denne varianten: http://www.lefdal.com/product/hvitevarer/kjoleskap/AC45/temptech-partycooler-ac-45 Vurderte en peltierløsning, men både kona og forsikringsselskapet setter mer pris på en ferdigkjøpt løsning. Den er en del enklere enn den Ivar E har...
  5. Kristoffer J

    Nysgjerrig på barleywine, noen anbefalte på polet?

    Kinn har jo også en byggvin, var det Ivar Aasen den het? Sunturnbrew er vel ingen typisk barleywine om du vil bli kjent med stilen.
  6. Kristoffer J

    Samsung RW33EBSS1 Vinskap som Gjæringsskap / potensiell kegerator?

    Takk. Det er temperaturen i ølet, ikke kjøleskapet som er interessant, så om jeg skulle bytte ut min nåværende løsning med noe med høyere waf-faktor ønsker jeg ikke å degradere med hensyn til kvalitet og kontroll på gjæring.
  7. Kristoffer J

    Samsung RW33EBSS1 Vinskap som Gjæringsskap / potensiell kegerator?

    En ekstern temperaturkontroller f.eks ut-200 eller stc-1000 kontrollere temperaturen i gjøringskaret ved å slå strømmen til skapet av og på. Det er ikke for å spare strøm, men for å ha presis regulering av temperatur i gjøringskaret
  8. Kristoffer J

    Samsung RW33EBSS1 Vinskap som Gjæringsskap / potensiell kegerator?

    Noen som har testet om dette skapet kan styres med ekstern temperaturkontroller? Altså hva skjer om du napper ut støpslet og setter det inn etter 30 min-1 time? starter vinskapet da der det slapp?
  9. Kristoffer J

    Øl i gave til venn som har hjulpet veldig.

    Jeg vil også foreslå barley wine. Byggvin sklir jo rett inn i en vinkjeller. Brygget en farsdagsbyggvin sammen med en kamerat som også skulle bli pappa. Der er planen en øl hver farsdag de neste 25 årene, eller til ølen ikke er god lengre. Vi valgte å vokse korkene på halvparten av flaskene...
  10. Kristoffer J

    Nybegynner: Dele opp ekstrakt-batch?

    15 min ipa og apa slår ekstraktølsett med god margin og er ikke mye mer jobb, så jeg er enig!
  11. Kristoffer J

    Noe problem å koke "tykk" vørter og så tynne med vann?

    Murphy er da med, om enn ikke ved navn Men om det ikke ønskes å investere i kjøler kan jo et alternativ være å brygge med redusert volum slik det spørres om her og så tynne ut med kaldt vann FØR kjelen bæres ned trappen. Enda bedre vil det jo være å fryse vannet og tilsette det som is i den...
  12. Kristoffer J

    Noe problem å koke "tykk" vørter og så tynne med vann?

    Jeg vil vel mene at det eneste fornuftige er å kjøle ned vørteren før du bærer den ned. Skaff deg en kjøler! Bæring av kokende væske, spesielt i trapp, kommer til å gå galt før eller senere, selv om du reduserer volumet. Det kvalifiserer for Darwin award om det skulle gå riktig ille.
  13. Kristoffer J

    Nok en tråd om Cornelius og karbonering

    Gassene blander seg. Dess flere ganger du fyller på med co2 og etterpå slipper ut gjennom sikkerhetsventilen, jo mindre blir konsentrasjonen av oksygen. Så det har noe for seg, men hvor mange ganger det er et poeng å gjøre det tør jeg ikke å si noe om. Rulling eller evt. risting skal ikke ha noe...
  14. Kristoffer J

    Nok en tråd om Cornelius og karbonering

    Det skal ikke være noen forskjell der med tanke på oksidering med mindre fatet ditt lekker... Er det oksygen i fatet vil det også komme inn i ølet om du karbonerer med å la det stå tilkoblet co2 i en uke.
  15. Kristoffer J

    30 stk 19 lCornelius fat ++++++

    Er interessert i to fat til Oslo om det er flere ledige.
Topp