Nylig innhold av Monarc

 1. Monarc

  Mesking av Småtøs fra 7 Fjell

  Jeg har fjerde runde med småtøs til gjæring nå. Og har (pga brygge oppsettet mitt,) steg mesket kun på 65 og så 70 grader, og har blitt veldig fornøyd med resultatet så langt. 30min på kvar.
 2. Monarc

  Noen som har tilgang til cnc fres?

  Få tak i noen som har ett vann skjæringsbord, så slipper du veldig mye billigere fra det. Bare å sveise på en arm etterpå.
 3. Monarc

  Rengjøring av flasker - nybegynnerspørsmål

  Hvor lenge kan flaskene stå i PBW? Jeg fant noen gjengrodde flasker, og har nå satt de i PBW på ca 50 grader, men er usikker på om jeg rekker å få skylle utav de i kveld. Så risikerer at de må stå i 24 timer. Og er nesten i tvil om at en halvtime er nok sånn som noen av de så ut.
 4. Monarc

  SS BrewTech Kjeler fra Scandinavianbrew.no (erfaring)

  Blichmann sine bunner er vel heilt flate, og så rett og slett skjært ut hull, som så er sveiset på igjen, det er en kostbar metode. Enkleste måten å lage det på, er vel å ta 1-2 mm plate skjære de runde, og så lage kutt over heile platen, dette blir da gjort med vann så kuttene kan være så...
 5. Monarc

  SS BrewTech Kjeler fra Scandinavianbrew.no (erfaring)

  Vist det er ønskelig, så kan jeg sjekke om jeg kan få laget falsk bunn på verkstedet hos oss, vannskjært og eventuelt polering. Jeg har ikke behov for falsk bunn selv, for jeg skal meske i en annen kjele. Men er jo selvfølgelig villig til å hjelpe med-bryggere. Når det kommer til vasking av...
 6. Monarc

  SS BrewTech Kjeler fra Scandinavianbrew.no (erfaring)

  Takker.. Men har vel ikke noen tips til hva annet jeg eventuelt kan bruke? Bor litt for langt borte til å få dette levert før helgen.. Og hadde tenkt å få brygget litt nå ;)
 7. Monarc

  SS BrewTech Kjeler fra Scandinavianbrew.no (erfaring)

  Det var min første tanke også, men etter å ha lest instruksjonen hvor de anbefaler Tri-Sodium Phosphate (TSP) som rengjøring før først gangs bruk og så PBW senere. Men har ikke funnet noen vaskemiddel som innholder TSP
 8. Monarc

  SS BrewTech Kjeler fra Scandinavianbrew.no (erfaring)

  Noen som har noen tips til vaskemiddel til før første gangs bruk? Fikk min i posten i dag, og syntes den virker å være av god kvalitet. Så skal bli spennende å se.
 9. Monarc

  Bratberg kompaktbrygger har kommet i ny utgave og skiftet navn.

  Ta en tlf å hør hva de har inne. Pleier jo å ha del mer inne en hva som er på hjemmesiden ;)
 10. Monarc

  Justere øl etter tilsatt bringebær

  Det ville jeg prøvd på, for utrolig hvor smaken forandret seg etter å ha fått stått litt.
 11. Monarc

  Justere øl etter tilsatt bringebær

  Hvor lenge har det stått etter du tappet? Jeg hadde ett som smakte rett og slett surt, ca 3 uker etter det var tappet. Men nå 2 måneder etter, så begynner det å bli ganske så bra.
 12. Monarc

  Bryggeri av vvtank

  Er det mulig å så se noen bilder av systemet ditt @RawRoffe ? Jeg tenker på noe lignende selv. Har 4 vvb på 100 liter liggende, og tenkte på å kjøre på med gass siden jeg ikke har stor nok strømkilde til å kjøre noe annet en skyllevann gjennom det..
 13. Monarc

  Sorte får fra Berentsen

  Det er ganske dårlig, de er jo ikke ett så stort bryggeri at de bør sitte på sin høye hest. Er vel ikke noen fra Egersund her som kan stikke innom å smiske litt med de vel ;)
 14. Monarc

  Corneliusfat / tappeustyr. Fraråder å handle dette fra Brygging.no

  Jeg har selv handlet fat og alt utstyr til CO2 hos brygging.no. Og har ikke hatt noen problemer med dette. Kjøpte brukte fat, som er produsert i Tyskland, og alle var tette og ikke noe problemer med, de er jo brukte, så ser jo ikke strøkne, men det vises jo av prisen. Brygging.no fikk vel ny...
 15. Monarc

  Sorte får fra Berentsen

  Er det noen som har oppskriften til sorte får fra Berentsen? :)
Topp