Svært så skråsikker du var da. Jeg ville ikke være så sikker. Det er faktisk veldig vanskelig å smake forskjell på en godt brygget ale med en nøytral gjær ved lave temperaturer (slik som Nottingham) og en lager. (Ikke det at jeg tror Kölsch er en lager, poenget er at placeboeffekten er veldig...
Angående NB-ekstraktsettet tenkte jeg faktisk ikke på å handle det - men å kopiere det! Dvs, handle ingrediensene på nett. Butikken humle.se har jeg veldig god erfaring med generelt ved handling, og de har ganske godt utvalg av ekstrakt. Rask levering og rimelig frakt (så langt). Bryggselv er...
Aner ikke, men at det er et ren marketing er det vel liten tvil om. Guinness er jo også kjent for mange myter som er ganske seiglivede ... At WLP004 muligens kommer fra Guinness er vel ganske velkjent.
Jeg kom på at jeg har funnet den første "læreboka" i vinlegging på Nasjonalbibliotekets hjemmesider, "Vinlegging som hobby" av Ole Strøm. Her er oppskriften jeg har brukt, "lettvin av rabarbra":
http://www.nb.no/nbsok/nb/ad1a52b7cf1a718b3a5b09862c7136ec?index=2#101
Boken inneholder en generell...
Rabarbravin er noe av det enkleste og beste man kan lage av fruktvin. Smaker som en lett hvitvin, og folk som smaker min er overrasket og utbryter "er dette rabarbra?" Det krever litt tålmodighet, tar ett år før den er ferdig. Oppskrift tilsendes ved ønske. :-)
Jeg bruker Brew Session-feature hos Brewer's Friend. Den er er for meg helt perfekt, og har en sjekkliste med stoppeklokker og greier, som jeg følger (nesten) slavisk. Listen hakes av underveis, og man kan hoppe over enkelte punkter for så å komme tilbake til de dersom man ønsker det.
For meg...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.