OK. Planen er å brygge en Marzen nå i mars som skal serveres til oktoberfest, slikt sett kan en vel si at jeg er i rute i forhold til både gjæring og lagring ;-)
Hehe. Av en eller annen grunn antok jeg at han ville ha det ferdig til oktober :D
Dersom tid ikke er ett problem, gå for wlp833 :skitbra: (Magisk gjær)
Et det slik å forstå at WLP833 bruker mye lengre tid en annen lagergjær? Noen som har erfaring med temperatur og tid på denne gjæren?
Tenker...
Jeg har en frysebagg som jeg har brukt i tillegg til Speidelen når jeg brygger øl med høy gravety på Speidelen. På gårsdagens brygg (Kinn vestkyst, 50 liter) splittet jeg malten og mesket
Speidel; 11,8 kilo malt og 45 liter vann. Skyll med 15 liter vann = 48 liter vørter
frysebagg; 5 kilo malt...
Ja har du ikke hørt om hvalnøtter?? De veier ca 20-25 kilo per stykk, alt etter om det er brunst-tid eller ikke. Honningen anbefales på de rundt 25 kilo..
Smakte Bresjnev for første gang i går, under brygging av Kinn sin Vestkyst. Den smakte fantastisk, en skikkelig høydare til lun brie med honning og hvalnøtter... Om du har brygget denne hadde det vært fint å høre hvilke erfaringer du hadde med dette brygget. Ser jo av oppskriften du viser til i...
Jeg har og Flowmeter fra bryggeland. Som i grunn er ubrukelig og som jeg ikke skjønner at de kan selge? Hvorfor selge et flowmeter som begynner på 2 l per min, når det fleste mener 1 l per min er å foretrekke? Jeg gjorde en test med ett gjennomsiktig litersmål opp ned i en bøtte med vann og tok...
Set at de fleste her brygger 25 liters batcher og kjører 1 liter O2 på 1 minutt. Jeg brygger 50 liters batcher og lurer da på om jeg må doble til 1 liter O2 i 2 minutter?
Kjøper O2 utstyr i dag. Bryggeland på Strømmen hadde et sett igjen. Ser at det er litt ulik praksiss på oksygenering rundt om. Ser at det er flere som kjører O2 rett etter pitching av gjær og på nytt etter 8-12 timer. Tror vi vil prøve dette.
Takk for linken. Jeg ser at vi har en utfordring med oksygen da vi ikke har slikt utstyr. Gjærstartere er satt og bryggedagen er søndag. Har funnet noen gode linker på oppsett på o2 på forumet; http://bryggerlauget.blogspot.no/2013/07/nytt-bryggeri-oksygenering.html?m=1
men rekker ikke skaffe...
Takk for fint svar!
Vanlig utbytte ligger hoss meg på 80%. har en oppskrift på i underkant av 20kg. Jeg tenker at jeg justerer basismalten opp med 5%, justerer vannmengde og skyller slik dere har gjort. Blir spennende å se om vi treffer 1096.
Fikk dere nokk lufting av vørter til god utgjæring?
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.