Flytte ølet fra flaske til fat

Thomas Trøa

Norbrygg-medlem
Hei!

Nå har jeg karbonert ølet med for lite sukker på 2 batcher jeg flasker samtidig og middels forbanna på det ettersom dette var to ekstremt gode øl. Saken er nå den at jeg kommer til å begynne med fat fremover og lurer på hvor ille det kan bli hvis jeg åpner alle flaskene og heller det forsiktig over på fat? Jeg er klar over at det vil oksideres og at det er nokså dumt, men finnes det kanskje noen lure måter og redusere skadene til et minimum? Evt hvordan vil ølet oppføre seg om det blir oksidert under overfarten?

Takk for all hjelp!
 
Hvis planen er å drikke opp resten fort så kommer det nok ikke til å ta så mye skade.
Hvis du finner en måte å helle forsiktig på uten å skvulpe så mye så går det nok bra, f.eks en trakt med silikonslange på som du kan begrense flyten på med en klemme.

Jeg ville nok heller bare brygget enda mer øl og latt flaskene godgjøre seg :)
 
Eller jekke og tilsette mer sukker for en annengangs karbonering.

Høres risikabelt ut å ha de over på fat med mindre du drikker det opp samme dag.
 
Tilbake
Topp