Hjelp, jeg ristet på gjærigskaret under gjæring

Hei folkens.

Uten å tenke meg om, ristet jeg nettopp litt på gjæringskaret med IPA som er 2 dager ute i gjæring.
Dette fordi jeg ikke kunne se aktivitet i vannlåsen, og var bekymret for om gjæren(hydrert tørrgjær, fin ved pitching) var i live.
Etter ristingen ble det STOR aktivitet i vannlåsen.

Men nå er jeg redd for at ølet blir oksidert. Er det spesielt ille å riste på karet tidlig i gjærngsprosessen?
 
Det oksygenet du kan ha tilført vert nok også sett pris på av gjæren. Har du ein gjær som likar å flokke seg, er det også enkelte produsentar som tilrår svak risting fyrste 48 timar (feks WLP002).
 
Det oksygenet du kan ha tilført vert nok også sett pris på av gjæren. Har du ein gjær som likar å flokke seg, er det også enkelte produsentar som tilrår svak risting fyrste 48 timar (feks WLP002).

Høres bra ut! Det er forresten safale s-04. ble omtrent 25l vørter, og jeg tilsatte kun en pose på 11.5g. Det ble noe knapt, men det gjærer fortsatt fint i karet siden jeg ristet det litt :)
 
Tilbake
Topp