Hei folkens.
Uten å tenke meg om, ristet jeg nettopp litt på gjæringskaret med IPA som er 2 dager ute i gjæring.
Dette fordi jeg ikke kunne se aktivitet i vannlåsen, og var bekymret for om gjæren(hydrert tørrgjær, fin ved pitching) var i live.
Etter ristingen ble det STOR aktivitet i vannlåsen.
Men nå er jeg redd for at ølet blir oksidert. Er det spesielt ille å riste på karet tidlig i gjærngsprosessen?
Uten å tenke meg om, ristet jeg nettopp litt på gjæringskaret med IPA som er 2 dager ute i gjæring.
Dette fordi jeg ikke kunne se aktivitet i vannlåsen, og var bekymret for om gjæren(hydrert tørrgjær, fin ved pitching) var i live.
Etter ristingen ble det STOR aktivitet i vannlåsen.
Men nå er jeg redd for at ølet blir oksidert. Er det spesielt ille å riste på karet tidlig i gjærngsprosessen?