Brygget nylig en kellerbier med denne gjæra. Barke pils + litt munich II. Perle for bitring og hallertau mittelfrüh til aroma.
75 Liter @ 1.049 i gjæringskaret. 5 pakker Fermolager W, rett i vørtern.
3 dager på 11C og 0 PSI
10 dager på 13C og 12 PSI
5 dager på 15C og 12 PSI
7 dager på 3C og 12 PSI
(tidene kan virke noe ukonvensjonelle, men jeg bruker gjæringsaktivitet og smaking som metode for å finne ut når jeg er ferdig med de forskjellige stegene)
Overført til 2 fat som var totalt purget for CO2 (fylt med starsan-løsning, purget først noen ganger, før de deretter ble tømt ved hjelp av CO2.) Resten gikk på boks.
Vi er nå på 6 uker og ølet har definitivt fått vist seg frem. Gjæra er uten tvil kjempebra til å brygge lagerøl med.
Å la ølet få gjære noen dager uten trykk var åpenbart lurt, da ølet har fått en viss karakter fra gjæra, uten å være kjedelig som øl kan bli når det har hatt trykk på seg fra dag 1.