Hei alle bryggere, etter å hatt nytte av kompetanse og andres erfaringer i lengre tid, kom tida for å be om råd eller spille litt idéer frem og tilbake. Det er omlag et år siden brygg nr35 ble satt, siden har det vært stille i bryggeriet.
Har nå blitt bedt om å brygge et øl på kveik til bryllupet til søsteren min. Hun er ikke en øldrikker, men med kveiken var det noe som gjorde at hun kom på glid, så nå vil hun blottlegge broderens bryggekompetanse ved å la meg brygge alt ølet, hvor et av slagene skal være på kveik. Jeg har 5 runder under beltet på kveik.
Jeg spekulerer på følgende sammensetning, og baserer meg
utelukkende på det som finnes i hus. Målet er et enkelt øl som kan være "tro" mot det ydmyke gårdsølet, kanskje med litt morsommere, blomstret, humleprofil som kan spille kveiken god. Men uten å bli for bitter, toppen 20-25 IBU
Har tidligere opplevd å få en noe ubehagelig bismak i kveikølet, kan hende kan det tilskrives at maltet i seg sjøl kommer reinere igjennom eller jeg ikke hår fått gjæringstempen høy nok.
Volum 50 ish liter og abu rundt 5%
Malt.
7kg pale
1kg pils
1kg havre
Gjæres på basic lallemand vossakveik
Men så er det valg av humle.
Har liggende: summit, goldings, magnum, galaxy, mittelfruh, amarillo, chinook, centennial, cascade, citra, simcoe og nelson sauvin.
Så spørsmålene.
Må jeg tenke om eller kan malt-sammensetningen funke? Ville dere putta inn noe annet? Har noen rester av diverse annet malt, men ikke mer enn noen hundre gram av hver.
Hvilken/hvilke humle sammensetning og bruk skulle man gått for?
På forhånd takk
Har nå blitt bedt om å brygge et øl på kveik til bryllupet til søsteren min. Hun er ikke en øldrikker, men med kveiken var det noe som gjorde at hun kom på glid, så nå vil hun blottlegge broderens bryggekompetanse ved å la meg brygge alt ølet, hvor et av slagene skal være på kveik. Jeg har 5 runder under beltet på kveik.
Jeg spekulerer på følgende sammensetning, og baserer meg
utelukkende på det som finnes i hus. Målet er et enkelt øl som kan være "tro" mot det ydmyke gårdsølet, kanskje med litt morsommere, blomstret, humleprofil som kan spille kveiken god. Men uten å bli for bitter, toppen 20-25 IBU
Har tidligere opplevd å få en noe ubehagelig bismak i kveikølet, kan hende kan det tilskrives at maltet i seg sjøl kommer reinere igjennom eller jeg ikke hår fått gjæringstempen høy nok.
Volum 50 ish liter og abu rundt 5%
Malt.
7kg pale
1kg pils
1kg havre
Gjæres på basic lallemand vossakveik
Men så er det valg av humle.
Har liggende: summit, goldings, magnum, galaxy, mittelfruh, amarillo, chinook, centennial, cascade, citra, simcoe og nelson sauvin.
Så spørsmålene.
Må jeg tenke om eller kan malt-sammensetningen funke? Ville dere putta inn noe annet? Har noen rester av diverse annet malt, men ikke mer enn noen hundre gram av hver.
Hvilken/hvilke humle sammensetning og bruk skulle man gått for?
På forhånd takk
Sist redigert: