Finn Berger
Moderator
Maltet bidrar med mer enn vi bør tilsette. Men det trenger vi ikke bekymre oss for. De tilrådde mengdene gjelder tilsetningene. Men når det varierer hvor mye maltet bidrar med, kan det jo kanskje være greit å være forsiktig med å gå høyt med tilsetningene, siden du egentlig ikke aner hvor høyt du da kommer totalt. (Jeg regner det som sikkert at tilråingene er basert på erfaring, og ikke på målinger. De forutsetter altså ikke noe bestemt bidrag fra maltet.)Jo, men du er på 12 mg/l uansett, godt under, også vil maltet bidra med noe også, men ikke så mye.
Aaron Justus og John Palmer gjorde en undersøkelse for å kartlegge hvor mye maltet i et brygg bidrar med av mineraler. Resutatet var som følger:
Sulfat: 50-100 ppm
Klorid: 200-300 ppm
Kalsium: 25 ppm
Magnesium: 70 ppm
Natrium: 20-40 ppm
Det stemmer ganske godt med det du finner her: https://www.montana.edu/barleybreeding/learning-center/brewer-resources/ionic/malt-mineral.html (Justus var invovert i undersøkelsen ved Ballast Point, også.)
Er det jeg som regner feil? 7 g i mesk + 4,5 g i skyllevann= ca 12g = 12 000 mg, som med en batch på 90 liter blir ca 133 mg/l?
Virker som om du har bomma med en desimal. 13,3 virker rimelig.
Sist redigert: