Eirik Furenes
Norbrygg-medlem
Vi brygget en Imperial stout hvor vi mesket 21 kg malt (23 liters batch), og fikk OG på 1.150. Vi pitchet gjærkake fra annen stout hvor vi anvendte WLP001, og tilsatte ren oksygen. Etter 12 timer tilsatte vi mer oksygen. Gjæring stoppet på 1.061. I mellomtiden laget vi en 2 liters gjærstarter med WLP099 (Super high gravity gjær), oksygen og gjærnæring. Batchen ble stukket om da WLP001 hadde gitt seg og FG va konstant på 1.061 over flere dager. Starteren ble tilsatt i den nye gjæringstanken. Etter 1.5 uke ser det ikke ut som om WLP099 har hatt noe aktivitet. FG er fremdeles på 1.061. Vi tilsatte ikke oksygen ved andre gjæring, p.g.a. oksideringsfare. Kan denne gjæringen dra ut, eller har det stoppet opp? Noen ideer om hva som kan gjøres?