Øl brygget på kveik og ettergjæring på flaske

Nilsbrygg

Norbrygg-medlem
Hei
Jeg brygget årets juleøl med kveik. Jeg brukte K.22 Stalljen Kveik 5g - Original kultur - Kveik Yeastery.
Er det nok gjær igjen i ølet til at det vil ettergjære på flaske eller bør jeg blande litt gjær sammen med sukkerlake før jeg flasker?

Jeg har hørt kveik og flasking kan være litt problematisk.

Hvis noen har erfaring med det så setter jeg pris på gode råd.
 
Det er vel ikke langt fra like mange sorter kveik nå som "vanlig" ølgjær. Garshol har registrert 72 typer tradisjonsgjær, så kommer da disse butikkgjær sortene i tillegg. Ser på Brewshop at denne gjærer fra 8-32 grader, høy flokkulering. Til mer alkohol du har blir det mer trøblete med ettergjæring uansett ølgjær. Er du i tvil så tilsetter du en gjær beregnet for karbonering ved flaskingen.
 
Tilbake
Topp