Silikonslanger og oksygen

Trur det er best jeg lar være. Men jeg kan jo nevne at Kegland fant ut at de måtte bytte ut silikonpakningene i fatene sine med noe som ikke slapp så mye oksygen gjennom:).
nah-man.gif

De måtte ikke og de gamle er fortsatt mulig å kjøpe, det er ikke sånn at de gamle O-ringene slapp inn så mye O2, men mer hvor mye O2 de holder før det blir press på de. Når man trykksetter et fat er det O2 i O-ringen og mesteparten av den O2'en går tilbake i fatet.

Det er stort sett en genial måte å få folk til å bytte ut alle O-ringene sine og kegland kan fortsette å fylle lommeboka. For all del, de nye O-ringene til kegland er bedre enn de gamle, men jeg har ett kegland fat(med den nye typen O-ring) og 12 fat fra AEB, jeg kjøper ikke flere kegland fat, ene og alene for at O-ringen er synlig når fatet er lukket og trykksatt, aldri opplevd det med AEB fat.
 
Vis vedlegget 70628

De måtte ikke og de gamle er fortsatt mulig å kjøpe, det er ikke sånn at de gamle O-ringene slapp inn så mye O2, men mer hvor mye O2 de holder før det blir press på de. Når man trykksetter et fat er det O2 i O-ringen og mesteparten av den O2'en går tilbake i fatet.

Det er stort sett en genial måte å få folk til å bytte ut alle O-ringene sine og kegland kan fortsette å fylle lommeboka. For all del, de nye O-ringene til kegland er bedre enn de gamle, men jeg har ett kegland fat(med den nye typen O-ring) og 12 fat fra AEB, jeg kjøper ikke flere kegland fat, ene og alene for at O-ringen er synlig når fatet er lukket og trykksatt, aldri opplevd det med AEB fat.
Skjønner ikke hvorfor pakningene skulle slutte å slippe gjennom o2 når fatet blir trykksatt.
 
Skjønner ikke hvorfor pakningene skulle slutte å slippe gjennom o2 når fatet blir trykksatt.


Hvis det skulle funnet stede diffusjon fra luft til fat ville trykket i fatet økt dersom ikke tilsvarende mengde CO2 forsvant ut av fatet som det kom O2 inn. VI kan selv observere at et trykksatt fat ikke mister trykk over tid, all den tid øl er "mettet" på Co2. Det vil si at dersom o2 skulle ha kommet inn i karet måtte tilsvarende mengde Co2 sluppet ut av fatet. Når vi trykksetter fatet metter vi også silikonpakningen i toppen med C02 som gjør det vanskeligere for o2 å komme inn kotra dersom fatet ikke var trykksatt med c02.


Hvis du åpner den og ctrl -f - diffusjon ser man at utslipp fra gassrør på havbunnen via diffusjon motvirkes av trykket fra utsiden(vanntrykket) og gassen samles opp i stållaget. Gass fra rør slipper altså ikke inn i vann pga trykket fra vannet.

Jeg antar da det samme gjelder dersom vi ser for oss at røret er luft og vannet er fatet. O2 kommer ikke inn i fatet pga trykk fra fatet. O2 vil sive inn i stål og silikon, men trykket i fatet vil gjøre at dette ikke slipper inn i vørter.

Det var min tolkning av vitenskap jeg ikke har noen forutsetninger for å vite noe om.
 
Hvis det skulle funnet stede diffusjon fra luft til fat ville trykket i fatet økt dersom ikke tilsvarende mengde CO2 forsvant ut av fatet som det kom O2 inn. VI kan selv observere at et trykksatt fat ikke mister trykk over tid, all den tid øl er "mettet" på Co2. Det vil si at dersom o2 skulle ha kommet inn i karet måtte tilsvarende mengde Co2 sluppet ut av fatet. Når vi trykksetter fatet metter vi også silikonpakningen i toppen med C02 som gjør det vanskeligere for o2 å komme inn kotra dersom fatet ikke var trykksatt med c02.


Hvis du åpner den og ctrl -f - diffusjon ser man at utslipp fra gassrør på havbunnen via diffusjon motvirkes av trykket fra utsiden(vanntrykket) og gassen samles opp i stållaget. Gass fra rør slipper altså ikke inn i vann pga trykket fra vannet.

Jeg antar da det samme gjelder dersom vi ser for oss at røret er luft og vannet er fatet. O2 kommer ikke inn i fatet pga trykk fra fatet. O2 vil sive inn i stål og silikon, men trykket i fatet vil gjøre at dette ikke slipper inn i vørter.

Det var min tolkning av vitenskap jeg ikke har noen forutsetninger for å vite noe om.
Men blir det ikke noe annet når det er snakk om gass til gass? Jeg har hengt meg opp i partialtrykket:). Men har jo ellers totalt null peiling på fysikk!
 
Men blir det ikke noe annet når det er snakk om gass til gass? Jeg har hengt meg opp i partialtrykket:). Men har jo ellers totalt null peiling på fysikk!
Tror ikke det påvirkes av at det er i forskjellig tilstand, alt kan jo være gass, væske eller fast stoff avhengig av temperatur. Men jeg er som deg, null peiling på fysikk!

Men uansett er jo det vist til at trykk er en faktor i diffusjon, økt trykk gir mindre diffusjon til beholderen under trykk tror jeg er en ukontroversiell uttalelse.
 
Her er forøvrig den ene av de to podcastene der Zainasheff uttaler seg om silikonslanger og oksygen: http://www.thebrewingnetwork.com/brew-strong-question-and-answer-11/ Gå inn på ca. 17.30. Han refererer ikke målinger her, bare uttaler seg nokså bestemt på bakgrunn av de målingene som de gjorde på Heretic.

Det er svar på et spørsmål i forbindelse med hva han sa om dette i den første, som jeg ikke finner i farten nå.
 
Tilbake
Topp