Usmakskurs Oslo og Akershus 16/9-25 kl. 18.

Etter hvor mange kurs, 3? ;-)
- eller var det 4:)?

Jeg mener at jeg nå er rimelig sikker på at det jeg kaller industripilssmak, er DMS.

Diacetylprøven var ganske kraftig, og jeg hadde ikke vanskeligheter med å kjenne at dette var noe jeg ikke hadde spesielt lyst på. Så ufølsom for stoffet er jeg i alle fall ikke.

En idé: I følge gode smakere har Urquell på boks tydelig diacetyl, mens Bernard ikke har det. Det kunne vært interessant å ha med disse på smakekurs, sånn at man etter å ha kjent på usmaksprøven kunne sjekke om man kjente forskjell på to "virkelige" øl med og uten diacetyl. Eller eventuelt - det er en antakelig tvilsom teori jeg har - som har det begge to, men i varierende mengder.
 
- eller var det 4:)?

Jeg mener at jeg nå er rimelig sikker på at det jeg kaller industripilssmak, er DMS.

Diacetylprøven var ganske kraftig, og jeg hadde ikke vanskeligheter med å kjenne at dette var noe jeg ikke hadde spesielt lyst på. Så ufølsom for stoffet er jeg i alle fall ikke.

En idé: I følge gode smakere har Urquell på boks tydelig diacetyl, mens Bernard ikke har det. Det kunne vært interessant å ha med disse på smakekurs, sånn at man etter å ha kjent på usmaksprøven kunne sjekke om man kjente forskjell på to "virkelige" øl med og uten diacetyl. Eller eventuelt - det er en antakelig tvilsom teori jeg har - som har det begge to, men i varierende mengder.

Jeg må få med meg et slikt usmakskurs eller fire selv, når det skjer innenfor rimelig avstand igjen.
Eller et godsmakskurs for den saks skyld. Jeg klare jo ikke beskrive annet enn temperaturen
 
Tilbake
Topp