Forslag til oppdatering av amber ale.

Jeg prøver å lage en skikkelig god Amber ale med god humle og karamellsmak. Denne under ble god, men karamellen og maltsødmen er mye mere framtredende enn humlen. Dette overraska meg litt, men jeg forstår det slik at cascade kan være litt svak, og maltsmaken vil da overdøve humlinga. Har noen forslag til endringer til neste brygg? Jeg vurderer større variasjon i humle og kanskje en crystal malt med lavere EBC, med litt caramalt også for toffeesmak og fylde.
Dette er en ca oppskrift på 25 liter. Var så dum at jeg ikke skrev den skikkelig ned.

Crystal Malt (150-175 EBC) 500 gram
Fairytale ALE Malt (6-9 EBC) (tilsvarer marris otter) 5kg
15 gram magnum på 60 min
60 gram cascade på 5 min
60 gram cascade på 0 min
60 gram cascade tørrhumle
 
Sist redigert:
Jeg prøver å lage en skikkelig god Amber ale med god humle og karamellsmak. Denne under ble god, men karamellen og maltsødmen er mye mere framtredende enn humlen. Dette overraska meg litt, men jeg forstår det slik at cascade kan være litt svak, og maltsmaken vil da overdøve humlinga. Har noen forslag til endringer til neste brygg? Jeg vurderer større variasjon i humle og kanskje en crystal malt med lavere EBC, med litt caramalt også for toffeesmak og fylde.
Dette er en ca oppskrift på 25 liter. Var så dum at jeg ikke skrev den skikkelig ned.

Crystal Malt (150-175 EBC) 500 gram
Fairytale ALE Malt (6-9 EBC) (tilsvarer marris otter) 5kg
15 gram magnum på 60 min
60 gram cascade på 5 min
60 gram cascade på 0 min
60 gram cascade tørrhumle
Du kan få min røde IPA, oppskrift til 26 liter før tapping. Skikkelig bitter, og nydelig humlearoma og -smak. Like deler Strata og Citra. Strata kan du jo bytte ut med noe annet - sjøl om Strata er ei fin humle (etter min mening). Mosaic er vel nærliggende.

1+ 15/80 betyr at jeg har i humla ett minutt før kokeslutt, og at jeg tar et kvarters pause i nedkjølinga ved 80 grader.


Malt til 26 liter før tapping
6.0 kg Maris Otter
0,8 kg Simpsons Heritage 155 EBC
0,1 kg Chocolate Wheat
Humle
60 gr Enigma 15% @ 60 (82 IBU)
50 gr Strata @ 1+ wp 15/80
50 gr Citra @ 1+wp 15/80
50 gr Citra + 50 gr Strata @ dry hop
Gjær
Novlager fra starter
 
Sist redigert:
hva heter det i norske bryggebutikker?
Carafa Special, som @Koldbrygg sier. Vanlig Carafa er det samme, men med skall. Det spiller neppe noen særlig rolle hvilken variant du velger. Carafa er uansett et røsta mørkt malt, så det setter en smak du kanskje ikke ønsker. Den skalløse gir muligens litt mindre astringens.

Røsta hvete gjør forøvrig samme nytta.
 
Tilbake
Topp