Jeg prøver å lage en skikkelig god Amber ale med god humle og karamellsmak. Denne under ble god, men karamellen og maltsødmen er mye mere framtredende enn humlen. Dette overraska meg litt, men jeg forstår det slik at cascade kan være litt svak, og maltsmaken vil da overdøve humlinga. Har noen forslag til endringer til neste brygg? Jeg vurderer større variasjon i humle og kanskje en crystal malt med lavere EBC, med litt caramalt også for toffeesmak og fylde.
Dette er en ca oppskrift på 25 liter. Var så dum at jeg ikke skrev den skikkelig ned.
Crystal Malt (150-175 EBC) 500 gram
Fairytale ALE Malt (6-9 EBC) (tilsvarer marris otter) 5kg
15 gram magnum på 60 min
60 gram cascade på 5 min
60 gram cascade på 0 min
60 gram cascade tørrhumle
Dette er en ca oppskrift på 25 liter. Var så dum at jeg ikke skrev den skikkelig ned.
Crystal Malt (150-175 EBC) 500 gram
Fairytale ALE Malt (6-9 EBC) (tilsvarer marris otter) 5kg
15 gram magnum på 60 min
60 gram cascade på 5 min
60 gram cascade på 0 min
60 gram cascade tørrhumle
Sist redigert: