Ørnegård
Norbrygg-medlem
Vi tenker å brygge ca. 75 liter ale og bruke fersk gjær. Tenker da å brygge 10 liter på spraymalt og ha i 4 rør gjær.
Hvor lenge bør starteren stå? Det er vel slik at det ideelle er å bruke starteren akkurat når gjærveksten er ferdig og før selve gjæringen er kommet i gang?
1 døgn? 2 døgn?
Er det slik at vi kan sette den kjølig etter f.eks. 36 timer og så pitche noen dager etter dette igjen? Vil kjølingen hindre at starteren gjærer ut?
Har ikke mulighet for magnetrører, men kan få litt ren oksygen i starteren.
Vi tenker å ikke dekantere starteren, men altså pitche alle de 10 literne.
Kort og godt: hvordan ville dere gått fram?
Hvor lenge bør starteren stå? Det er vel slik at det ideelle er å bruke starteren akkurat når gjærveksten er ferdig og før selve gjæringen er kommet i gang?
1 døgn? 2 døgn?
Er det slik at vi kan sette den kjølig etter f.eks. 36 timer og så pitche noen dager etter dette igjen? Vil kjølingen hindre at starteren gjærer ut?
Har ikke mulighet for magnetrører, men kan få litt ren oksygen i starteren.
Vi tenker å ikke dekantere starteren, men altså pitche alle de 10 literne.
Kort og godt: hvordan ville dere gått fram?