Jeg vet at det er flere tråder om dette, men starter allikevel en ny.
Brygger med BB30, og har tidligere ligget på 70-80% utbytte.
Brygget i går med mål om svært høy OG (1.112) , og trippelmesket derfor.
Brukte totalt i overkant av 14 kg malt.
Startet med 18liter.
Mesket ca 7 kg malt på 63grader i en time.
Skylte med 7 liter vann på 72 grader.
Tømte ut malt, la ny malt i meskekaret.
Mesket på 63 grader i en time.
Målte OG, var alt for lav, valgte derfor å ikke skylle.
Tømte ut malt, og tilsatt siste rest.
Mesket på 63 grader i 30 minutt.
Fremdeles for lav OG.
Skylte med 7 liter vann (vi hadde nå ca bare 8 liter i karet, og måtte skylle følte vi)
Tilsatte 1,5 kg flytende ekstrakt.
Nærmet oss ønsket OG. (1.108)
Kokte i én time.
Hadde da ca 14 liter som gikk i gjæringskaret.
Utbytte havnet altså på ca 18%.
Vi bruker PID og pumpe, og temperatur ble holdt jevnt.
Gjennomstrømmingen var akkurat slik at pumpen på fullt ikke klarte å skape vann over malt (vannstanden lå rett under).
Noen tips om hva vi gjorde galt?
Har selv en tanke om at tilsettingen av 0,5kg riceshell for å slippe stuck mash kan ha gitt for god gjennomstrømming, men det kan ikke stå for et slikt stort tap i effektivitet i forhold til det vi vanligvis får?
Brygger med BB30, og har tidligere ligget på 70-80% utbytte.
Brygget i går med mål om svært høy OG (1.112) , og trippelmesket derfor.
Brukte totalt i overkant av 14 kg malt.
Startet med 18liter.
Mesket ca 7 kg malt på 63grader i en time.
Skylte med 7 liter vann på 72 grader.
Tømte ut malt, la ny malt i meskekaret.
Mesket på 63 grader i en time.
Målte OG, var alt for lav, valgte derfor å ikke skylle.
Tømte ut malt, og tilsatt siste rest.
Mesket på 63 grader i 30 minutt.
Fremdeles for lav OG.
Skylte med 7 liter vann (vi hadde nå ca bare 8 liter i karet, og måtte skylle følte vi)
Tilsatte 1,5 kg flytende ekstrakt.
Nærmet oss ønsket OG. (1.108)
Kokte i én time.
Hadde da ca 14 liter som gikk i gjæringskaret.
Utbytte havnet altså på ca 18%.
Vi bruker PID og pumpe, og temperatur ble holdt jevnt.
Gjennomstrømmingen var akkurat slik at pumpen på fullt ikke klarte å skape vann over malt (vannstanden lå rett under).
Noen tips om hva vi gjorde galt?
Har selv en tanke om at tilsettingen av 0,5kg riceshell for å slippe stuck mash kan ha gitt for god gjennomstrømming, men det kan ikke stå for et slikt stort tap i effektivitet i forhold til det vi vanligvis får?