Å justere ned alkoholprosenten.

Hei folkens !
Har nå 10 brygg m pils bak meg, med godt resultat.
Men har litt problem med at det blir for sterkt, eller skal jeg heller si at jeg har ikke helt kontrollen på alkoholprosenten.
Har fått noen  til å bli fra 6-7 % og andre ned i 4.5. Som pils så synest jeg og flere at den som er 4.5-5 % er bedre enn det sterke.
Er det noe problem å spe på med vann (kokt) etter utgjæring, eller er det å foretrekke å spe det ut etter koking, måle OG å håpe at jeg får FG ned til 1010 for å ha kontroll på % ?
 
Jeg ville spedd ut vørteren med kokt, avkjølt vann etter koking/avkjøling, altså før gjæring, til en OG på ca 1.045. Da bør du lande på rundt 4,5% hvis gjæringen går riktig.
 
Ok. Da kan jeg justere OG etter koking og håpe at gjæringen går som normalt.
Takk for svaret.
Mvh Egil
 
Tilbake
Topp