ABC allgrain ølsett .

JMD

 
Har nå brygget en del allgrain ølsett , nesten alle fra Bryggselv.no .
Har brygger ca 8-10 ipa sett ,Hop sanatorium og American ipa .
Meske skjeskjemaet på disse er litt forskjellig .Hop sanatorium er 90 min på 64 c og 5 min på 78 c . American ipa er 60 min på 65 c og 5 min på 78 c .
Brygget siste Hop Sanatorium på samme meske skjema som American ipa , altså 60 min på 65 c og 5 min på 78 c .
klarer ikke og kjenne forskjell på smak 60 vs 90 min mesketiden .
Hva er forskjell på mesking på 60 min kontra 90 min ?
Er ikke samme humle i disse men hva er forskjell mellom 60 min og 90 min angående smak ?
 
Ser ikke noe i oppskrift som tilsier 90min mesk eller 90m kok for den del. 60 burde holde både mesk og kok. Det er lite sukkerverdi å hente med en halvtime ekstra mesk. En halvtime ekstra kok gir litt høyere OG men dette kan jo styres med vannmengde.
 
Tror Gahr har/hadde "ei greie" angående 90 min kok/mesk. Når jeg har brygget disse oppskriftene har jeg kjørt 60 min. Kanskje han hadde mye fritid?
 
Tilbake
Topp