Hei.
Noen som vet om det er mulig og få denne oppskriften?
Mvh
IK
Noen som vet om det er mulig og få denne oppskriften?
Mvh
IK
Jørn Pedersen skrev:Enkelt og greit:
http://www.bryggselv.no/products/abc-hop-sanatorium-allgrain-lsett-25l
Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
Well, exsqueeze me! ;Dingeborgkarioline skrev:Jørn Pedersen skrev:Enkelt og greit:
http://www.bryggselv.no/products/abc-hop-sanatorium-allgrain-lsett-25l
Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
Har jo ingrediensen, det er jo derfor jeg spør etter oppskriften :bank2:
Jørn Pedersen skrev:Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
GustavF skrev:Jørn Pedersen skrev:Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
Det står riktignok hvilke humletyper som er i settet, men ikke noe om fordeling. Det står noe om maltsorter, men heller ikke der noe om fordeling. Et kit er altså noe helt annet enn ei oppskrift.
Gahr skrev:GustavF skrev:Jørn Pedersen skrev:Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
Det står riktignok hvilke humletyper som er i settet, men ikke noe om fordeling. Det står noe om maltsorter, men heller ikke der noe om fordeling. Et kit er altså noe helt annet enn ei oppskrift.
Men her er oppskriften:
ABC Hop Sanatorium IPA
OG: 15,5-16.1 ̊P
FG: 2,7-3,3 ̊P
IBU: 75 (Noonan)
92,5 % pale malt, 5,5 EBC
4,2 % münchenermalt, 25 EBC
1,6 % pale crystal malt 75 EBC
1,6 % crystal malt 120 EBC
Chinook til target IBU, 60 min.
0,88 g/l Chinook, 15 min.
1,76 g/l Mosaic, 15 min.
0,88 g/l Chinook, 2 min.
1.76 g/l Mosaic, 2 min.
1 g/l Chinook, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Mosaic, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Amarillo, tørrhumle fra dag 5
Servomyces, 15 min.
Protafloc, 15 min.
White Labs WLP001/Wyeast 1056/Fermentis US-05
Mesk: 25 min på 62 °C, 20 min. på 70 °C, 5 min. på 77 °C. ev. 90 min. på 64 °C.
Koking: 90 min.
Gjæring: 16-19 °C. tørrhumle fra dag 5.
Gahr skrev:GustavF skrev:Jørn Pedersen skrev:Tror ikke du kommer mye billigere ut ved å kjøpe enkeltingrediensene. Settene til ABC/Bryggselv er supre!
Det står riktignok hvilke humletyper som er i settet, men ikke noe om fordeling. Det står noe om maltsorter, men heller ikke der noe om fordeling. Et kit er altså noe helt annet enn ei oppskrift.
Men her er oppskriften:
ABC Hop Sanatorium IPA
OG: 15,5-16.1 ̊P
FG: 2,7-3,3 ̊P
IBU: 75 (Noonan)
92,5 % pale malt, 5,5 EBC
4,2 % münchenermalt, 25 EBC
1,6 % pale crystal malt 75 EBC
1,6 % crystal malt 120 EBC
Chinook til target IBU, 60 min.
0,88 g/l Chinook, 15 min.
1,76 g/l Mosaic, 15 min.
0,88 g/l Chinook, 2 min.
1.76 g/l Mosaic, 2 min.
1 g/l Chinook, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Mosaic, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Amarillo, tørrhumle fra dag 5
Servomyces, 15 min.
Protafloc, 15 min.
White Labs WLP001/Wyeast 1056/Fermentis US-05
Mesk: 25 min på 62 °C, 20 min. på 70 °C, 5 min. på 77 °C. ev. 90 min. på 64 °C.
Koking: 90 min.
Gjæring: 16-19 °C. tørrhumle fra dag 5.
lmb skrev:Gahr, jeg har ikke sett et meskeskjema som du nevner her før. Kunne du ha utdypt hvorfor dere har valgt det?
/Lars
Men her er oppskriften:
ABC Hop Sanatorium IPA
OG: 15,5-16.1 ̊P
FG: 2,7-3,3 ̊P
IBU: 75 (Noonan)
92,5 % pale malt, 5,5 EBC
4,2 % münchenermalt, 25 EBC
1,6 % pale crystal malt 75 EBC
1,6 % crystal malt 120 EBC
Chinook til target IBU, 60 min.
0,88 g/l Chinook, 15 min.
1,76 g/l Mosaic, 15 min.
0,88 g/l Chinook, 2 min.
1.76 g/l Mosaic, 2 min.
1 g/l Chinook, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Mosaic, tørrhumle fra dag 5
1 g/l Amarillo, tørrhumle fra dag 5
Servomyces, 15 min.
Protafloc, 15 min.
White Labs WLP001/Wyeast 1056/Fermentis US-05
Mesk: 25 min på 62 °C, 20 min. på 70 °C, 5 min. på 77 °C. ev. 90 min. på 64 °C.
Koking: 90 min.
Gjæring: 16-19 °C. tørrhumle fra dag 5.
Når det står for eksempel "0,88 g/l Chinook, 15 min", menes det da liter til gjæring eller liter til kok (jeg tipper det første)?