Brygget denne i april 2018 så om jeg gjorde noe annerledes enn i notatene er jeg ikke kar om å huske det.
Men her er nå oppskriften sånn den er lagret i alle fall.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De Zwarte Duivel - Belgisk Quad
Style: Strong Dark Belgian Ale | Brewer: Sindre Olav Welle |
---|
Vital Statistics
Volume | 20 | litres |
OG | 1095 | |
Boil Volume | 25 | litres |
Boil gravity | 1076 | |
Alcohol (ABV) | 10.1 | % |
Colour | 68 | EBC (Very dark brown) |
Bitterness | 37 | IBU |
BU:GU | 0.39 | |
FG | 1018 | |
Fermentables
Pilsner Malt | 3 EBC | 4000g |
Maris Otter Pale Malt | 5 EBC | 2000g |
Munich Malt | 20 EBC | 1000g |
English Brown Malt | 200 EBC | 200g |
Amber Malt | 120 EBC | 200g |
Briess Special Roast | 100 EBC | 200g |
Chocolate Malt | 1200 EBC | 200g |
Candi Syrup Inc D-180 | 350 EBC | 250g |
Muscovado sugar | 80 EBC | 100g |
Mash schedule
65 grader 90 min
Hops
East Kent Golding | 6.5% | 40g | 60min |
East Kent Golding | 6.5% | 30g | 15min |
Saaz | 2.9% | 30g | 15min |
Misc Ingredients
Coriander seeds | 10.00g | 15 min |
Yeast nutrient | 1.00g | 15 min |
Irish moss | 0.50g | 15 min |
Fermentation
Fermentation | SafAle BE-256 | 20°C | 14 dager |
Details
I alt vann: 0.1 g/l pH5.2 Stabilizer, 0.1 g/l CaCl2.
18l meskevann + 10l skyllevann.
Hjemmelaget kandissirup +Muscovado siste 15 min i kok. 1 min O2 + 10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar. 1pk BE-256 rehydrert
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kandissirup var hjemmelaget, men D-180 kan benyttes isteden.
Har ikke lagret oppskrift til Sirupen sammen med øl oppskriften, men ut fra noen andre brygg fra samme periode ble den trolig laget nogenlunde etter denne oppskriften:
Candis = hjemmelaget mørk sirup av 250g sukker. Sukker kokes 20 min med 2,5dl vann og 0,5g sitronsyre. Tilsett 0,5g kaustisk soda (NaOH) løst I 2cl vann, deretter 0.5g CaCO3 og 5g hjortesalt. Sett i varmluftovn ved 140 grader, 3t uten lokk. Sukkertemp ender på ca 125 grader. Tynn ut med 0,5 dl vann