Brygget denne i april 2018 så om jeg gjorde noe annerledes enn i notatene er jeg ikke kar om å huske det.
Men her er nå oppskriften sånn den er lagret i alle fall.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
De Zwarte Duivel - Belgisk Quad
Style: Strong Dark Belgian Ale | Brewer: Sindre Olav Welle |
---|
Vital Statistics
Volume | 20 | litres |
OG | 1095 | |
Boil Volume | 25 | litres |
Boil gravity | 1076 | |
Alcohol (ABV) | 10.1 | % |
Colour | 64 | EBC (Very dark brown) |
Bitterness | 37 | IBU |
BU:GU | 0.39 | |
FG | 1018 | |
Fermentables
Pilsner Malt | 3 EBC | 4000g |
Maris Otter Pale Malt | 5 EBC | 2000g |
Munich Malt | 20 EBC | 1000g |
English Brown Malt | 200 EBC | 200g |
Amber Malt | 120 EBC | 200g |
Briess Special Roast | 100 EBC | 200g |
Chocolate Malt | 1200 EBC | 200g |
Candi Syrup | 180 EBC | 250g |
Muscovado sugar | 80 EBC | 100g |
Mash schedule
65 grader 90 min
Hops
East Kent Golding | 6.5% | 40g | 60min |
East Kent Golding | 6.5% | 30g | 15min |
Saaz | 2.9% | 30g | 15min |
Misc Ingredients
Coriander seeds | 10.00g | 15 min |
Yeast nutrient | 1.00g | 15 min |
Irish moss | 0.50g | 15 min |
Fermentation
Fermentation | SafAle BE-256 | 20°C | 14 dager |
Details
I alt vann: 0.1 g/l pH5.2 Stabilizer, 0.1 g/l CaCl2.
18l meskevann + 10l skyllevann.
Hjemmelaget kandissirup +Muscovado siste 15 min i kok. 1 min O2 + 10 dråper Brewers Clarex i gjæringskar. 1pk BE-256 rehydrert
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kandissirup var hjemmelaget, men f.ex D-90 kan sikkert benyttes.
Har ikke lagret oppskrift til Sirupen sammen med øl oppskriften, men ut fra noen andre brygg fra samme periode ble den trolig laget nogenlunde etter denne oppskriften:
Candis = hjemmelaget mørk sirup av 250g sukker. Sukker kokes 20 min med 2,5dl vann og 0,5g sitronsyre. Tilsett 0,5g kaustisk soda (NaOH) løst I 2cl vann, deretter 0.5g CaCO3 og 5g hjortesalt. Sett i varmluftovn ved 140 grader, 3t uten lokk. Sukkertemp ender på ca 125 grader. Tynn ut med 0,5 dl vann