Hei
Brygget en schwarzbier på fredag, det ble sent å jeg var trøtt. Hadde hydrert 3 pakker w-34/70, den begynte å bli kremete å fin og hadde ca 28grader i temp. Jeg var som sagt kjempetrøtt og måtte bli ferdig. Så jeg endte med å tappe vørteren i bøtta, oksygenere pitche ved vørter temp 28grader. Tanken var at om celledelingen foregår ved for høy temp, var ikke det så nøye. Bare tempen var komt ned på 9 -10 grader før spisingen begynte. Så jeg satte bøtta i skapet med blowoff tuben på, stilte in stc1000 og gikk å la meg. Dagen etter, ser jeg at tempen er fremdeles 26 grader, jeg har ikke trykket på påknappen på skapet, bare startet stc`n....
Starter jo kjølingen da men, det begynner så smått å pluppe i gjærlåsen.
Så gjæren har fått spist/gjæret noe helt infernalsk i 24 timer før tempen nå er nede på 9,6grader og det plupper rolig/ som normalt nå.
Hva tenker folket,, har jeg ødelagt brygget?
Brygget en schwarzbier på fredag, det ble sent å jeg var trøtt. Hadde hydrert 3 pakker w-34/70, den begynte å bli kremete å fin og hadde ca 28grader i temp. Jeg var som sagt kjempetrøtt og måtte bli ferdig. Så jeg endte med å tappe vørteren i bøtta, oksygenere pitche ved vørter temp 28grader. Tanken var at om celledelingen foregår ved for høy temp, var ikke det så nøye. Bare tempen var komt ned på 9 -10 grader før spisingen begynte. Så jeg satte bøtta i skapet med blowoff tuben på, stilte in stc1000 og gikk å la meg. Dagen etter, ser jeg at tempen er fremdeles 26 grader, jeg har ikke trykket på påknappen på skapet, bare startet stc`n....
Starter jo kjølingen da men, det begynner så smått å pluppe i gjærlåsen.
Så gjæren har fått spist/gjæret noe helt infernalsk i 24 timer før tempen nå er nede på 9,6grader og det plupper rolig/ som normalt nå.
Hva tenker folket,, har jeg ødelagt brygget?