alternativ til sukker ved priming.

Hei. har nettopp satt mitt første brygg og begynner å planlegge tapping.
Kan man bruke f.eks honning istedenfor sukker til priming?  Og i tilfelle ikke, fungerer det like bra med brunt sukker som med vanlig bleika sukker?

Noen som har noe erfaring med dette?

Vegard
 
Du kan begge deler om du vil, men mengdene du bruker til karbonering er så små at de store resultatene uteblir. Prøvde meg på karbonering av en stout med skikkerlig seigt, brunt og mørkt melassesukker fordi det luktet så godt og jeg villa ha aromaen i ølen. Null, niks resultat. Det som er med vanlig hvitt sukker er at det er 100% forgjærbart. Du får en forutsigbar karboneringsgrad, da mørkt sukker ikke nødvendigvis er like forgjærbart. Hvis det er tanken at "hvitt sukker har ingenting i øl å gjøre", så kan du ta det helt rolig, og karbonere med vanlig hvitt sukker likevel :)
 
Honning går helt fint. Har karbonert fem brygg nå med honning. Har blitt anbefalt 10% mer vekt enn ved hvitt sukker. Jeg har god tilgang til honning siden svigerfar er birøkter.
 
Tilbake
Topp