Heisan!
Satt sammen nedennevnte oppskrift sammen med min lokale bestyrer, og handlet inn råvarer. Aldri prøvd Amarillo-humle, men selger mente at dette ville bli schikkelig schnadder. Sånn i etterpåklokskapens lys; kan dette bli godt? Eller er IBU for høyt til å være en APA?
Tar i mot endringer av humletilsetninger med stor takk (har kun Amarillo og EKG liggende)...
Hva med mesketemp - Er 68 grader litt høyt?
Arnadal Ale Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1057
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 33 IBU
BU/GU: 0.51
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 6400 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 600 g
Mash schedule: 68 degrees for 90minutes
Hops
Amarillo 9.5% alpha 22 g 60 minutes
Amarillo 9.5% alpha 25 g 15 minutes
Amarillo 9.5% alpha 30 g 5 minutes
Amarillo 9.5% alpha 23 g dry hopped
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 22 degrees C for 14 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.
Satt sammen nedennevnte oppskrift sammen med min lokale bestyrer, og handlet inn råvarer. Aldri prøvd Amarillo-humle, men selger mente at dette ville bli schikkelig schnadder. Sånn i etterpåklokskapens lys; kan dette bli godt? Eller er IBU for høyt til å være en APA?
Tar i mot endringer av humletilsetninger med stor takk (har kun Amarillo og EKG liggende)...
Hva med mesketemp - Er 68 grader litt høyt?
Arnadal Ale Style: Amerikansk Pale Ale Brewer: Tom Smedsrud
Statistics
Volume: 25 liters
Boil Volume: 28 liters
OG: 1064
BG: 1057
FG:
Alcohol: 6.3 % by vol.
Colour: 16 EBC (Amber)
Bitterness: 33 IBU
BU/GU: 0.51
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 7 EBC 6400 g
Cara Pils 37 EBC 37 EBC 600 g
Mash schedule: 68 degrees for 90minutes
Hops
Amarillo 9.5% alpha 22 g 60 minutes
Amarillo 9.5% alpha 25 g 15 minutes
Amarillo 9.5% alpha 30 g 5 minutes
Amarillo 9.5% alpha 23 g dry hopped
Fermentation
Yeast: Safbrew T-58
Fermented at 22 degrees C for 14 days.
Fermented at 18 degrees C for 14 days.