american amber ale

Her er en Red Ipa som jeg var veldig fornøyd med. Den er i det samme landskapet som American Amber er i, men har mer vekt på humla enn en amber nok ville hatt. Den her fikk 6,4%, men du kan jo bare redusere Maris Otter-bruken, og vel også bitterhumla litt, så er du der du vil være. Denne var kalkulert til 80 IBU, men jeg opplevde den ikke som veldig bitter. Jeg brukte 1 ts kalsiumklorid og 1 ts magnesiumsulfat - relativt balansert når det gjelder klorid vs sulfat, altså.


Malt til 26 liter OG 1.061 før tapping
6.0 kg Maris Otter
0,8 kg Simpsons Heritage 155 EBC eller tilsvarende fra andre produsenter
0,1 kg Chocolate Wheat 1150 EBC eller vanlig mørkt sjokomalt med samme EBC
Humle
40 gr Magnum 12% @ 60
25 gr Citra @ 14% 60
50 gr Strata @ 1+ wp 15/80
50 gr Citra @ 1+wp 15/80
50 gr Strata @ dry hop
50 gr Citra lupomax @ dry hop
(Det blei 45 gr Citra lupomax, 30 gr vanlig Citra, og 50 gr Strata. =125 gr. i dry hop)
Gjær
Verdant

Det må jo ikke være lupomax, du må bare bruk mer om du har vanlige T90-pellets. "@ 1+ wp 15/80" betyr at jeg slenger humla i 1 minutt før kokeslutt, kjøler ned til 80 grader og står der et kvarter før jeg kjøler videre.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp